Dvajsetletni Prevc je dan počitka, ki mu ga je namenilo strokovno vodstvo izkoristil tako, da je sam odšel na sprehod na prelaz Rolle na nadmorsko višino skoraj 2000 metrov in užival, ko je gazil po visokem snegu, se preznojil in nadihal svežega gorskega zraka v sončnem vremenu. Ko se je včeraj vrnil na skakalnico, so bili njegovi skoki celo boljši, kot je pričakoval. »Ne bom se pritoževal nad lepima skokoma, a to ne pomeni, da bom zdaj počival in se predal uživanju. Za tekmo se bo treba zelo dobro pripraviti in se nato boriti za vsakega pol metra. Sem v dobrem položaju, zato ni nobenega razloga za nervozo in paniko. Mirno grem spat, dopoldne pa bom ponovil vajo s priprave na tekmo, kakršno sem naredil v soboto pred tekmo na manjši napravi,« je vtise strnil Peter Prevc, ki je očitno v življenjski formi.

Poudaril je, da so favoriti za najvišja mesta vselej isti, nov obraz na seznamu je po njegovem mnenju le Jaka Hvala. Očitno ga je bronasta kolajna s srednje naprave povsem sprostila, mu dvignila samozavest in dala krila. »Končno sem začel uživati. Šele zdaj sem se začel zavedati, da je bila prisotna nervoza, za katero sploh nisem vedel, dokler nisem osvojil kolajne. Naenkrat ni več bremena velikih pričakovanj. Slovenska ekipa ima v žepu tisto, po kar smo prišli, zato lahko uživamo in tekmujemo sproščeno, kar je pri skokih zelo pomembno,« je dodal novi zvezdnik slovenskih smučarskih skokov. Razmere z vetrom v hrbet, ki običajno piha v večernih urah v Predazzu, so novemu zvezdniku slovenskih smučarskih skokov iz Dolenje vasi pisane na kožo, saj tako lahko izkoristi odlično telesno pripravljenost in moč v nogah. Vsi upajo, da bo dan počitka, ki si ga je včeraj privoščil Kranjec, imel enak učinek na 31-letnega Kranjčana, kot ga je imel na Prevca.

Skok Jake Hvale v kvalifikacijah, dolg 118 metrov, je bil med najslabšimi v treh dneh na veliki skakalnici, medtem ko je bil poskusni pri 126,5 metra (9. izid) že blizu popolnosti. Zaradi visoke krivulje leta je bil kar malo presenečen, zato ni pravilno reagiral in je skrajšal skok. »Če bom na tekmi sestavil dva takšna skoka, kot je bil poskusni, bom zelo, zelo vesel. Glede uvrstitev nimam visokih ciljev, bom pa razočaran, če bom slabši od 20. mesta. Končno sem miren, ker sem dobil potrditev, da še vedno znam skočiti dobro in daleč,« je dejal Jaka Hvala, ki je glede favoritov dal tradicionalen odgovor: »Peter Prevc.« Tudi Jurij Tepeš je bil boljši med treningom (125,5 m – 3. izid) kot v kvalifikacijah. »Če narediš napako na mizi, ki je posledica živčnosti, je kazen zaradi vetra v zadnjico še hujša. Skoki so na visoki ravni, saj sem tudi s slabim skokom šel brez težav kvalifikacije, zato sem optimist, saj je do tekme še 23 ur. Po težavah na srednji skakalnici sem se dobro sestavil,« je menil Jurij Tepeš, ki mu je skakalni dres sešila mama Zlata, ki je bila s sinom Jonom tudi na tribuni.

Obeta se zelo izenačena tekma, kjer bodo najboljši znova zgoščeni v metru ali dveh, zato bodo seveda odločale ocene za slog. Ob velesilah Avstriji, Norveški in Nemčiji so v zelo dobro formi tudi Poljaki in Japonci ter Švicar Simon Ammann. »Tepeš in Hvala sta v poskusni seriji skočila bolje kot v kvalifikacijah, kjer sta oba delala napake, Prevc pa je skakal solidno. Vsi imajo še rezerve. Izhodišče je dobro, imamo malo manj težav, kot smo jih imeli na srednji skakalnici, zato gremo optimistično v tekmo, ki se je bomo lotili s popolnim napadom. Favoriti za vrh so Slovenci,« je samozavestno napovedal selektor slovenske reprezentance Goran Janus.