Prevc je imel tako kot Robi Kranjec, ki je kvalifikacijski skok izpustil, nastop na jutrišnji tekmi že zagotovljen, v kvalifikacijah pa sta si ga zagotovila tudi Jaka Hvala in Jurij Tepeš.

Hvala je s skokom 118 metrov med kvalifikanti zasedel 14. mesto, Tepeš je bil pol metra daljši, a ga je slabši doskok potisnil na 21. mesto. Oba sta bila v poskusni seriji precej boljša, kar jima daje upanje, da sta na četrtkovi tekmi zmožna veliko.

Med kvalifikanti je bil najboljši Avstrijec Wolfgang Loitzl, ki je pristal pri 125 metrih.

"V kvalifikacijah sem bil kar malo prezgoden, če pa veter tako piha v hrbet, kot je danes, se pa to še bolj pozna. A dejstvo je, da so skoki na pravi ravni, na tisti, ki jo iščemo, in sem se tudi s slabim skokom brez težav prebil skozi kvalifikacije," je bil po nastopu vidno zadovoljen Tepeš, ki je imel na tem svetovnem prvenstvu kar nekaj težav s privajanjem na skakalnici. Zdaj mu je odleglo, saj mu je v poskusni seriji uspel res dober skok: "Z vsakim skokom dobim več občutkov, bolj začutim skakalnico. V kvalifikacijah sem bil malo živčen, pa tudi nisem se pripravil tako dobro kot za tekmo, in sem bil zato prezgoden, ampak tekma je šele jutri."

"Kvalifikacijski skok je bil eden mojih slabših na tej skakalnici, a zato je bil pa poskusni že zelo dober. Malo me je le presenetilo, ker sem tako visoko prišel čez hrbtišče in sem nato popustil. Nisem prav reagiral. Če bom na tekmi sestavil takšne skoke kot danes v poskusni seriji, bom zelo vesel in bom zagotovo 'držal' do konca," je po kvalifikacijah pojasnil Hvala.

"Za jutri si želim predvsem narediti dva takšna skoka, kot je bil poskusni. Rezultatsko pa nimam posebnih ciljev, a bi bil razočaran, če se ne bi prebil med najboljšo dvajseterico," je dodal Hvala, ki je za favorita tako kot že na srednji skakalnici tudi na veliki odločno izpostavil moštvenega kolega Petra Prevca, ki je danes odlično "odskakal".

Pozna se, da mu je po osvojeni kolajni na srednji skakalnici z ramen padlo veliko breme, in da v skokih zdaj res uživa. "V bistvu sem danes 'odskakal' še bolje, kot sem pričakoval, a se nad tem ne bom nič pritoževal," je v smehu povedal Prevc, ki je imel v torek malo oddiha in ga je izkoristil za turo po snegu na predel Rolle, kjer slovenska nordijska vrsta sicer prebiva v času SP.

Današnji skoki so vsekakor dober obet pred četrtkovo tekmo. "Seveda so, a to še ne pomeni, da se mi ne bo treba kaj manj resno pripraviti na tekmo. Dejstvo je, da sem po osvojeni kolajni bolj miren, nobene panike ni treba delati, mirno bom šel lahko spat. Jutri zjutraj bom, tako kot sem na majhni skakalnici, zavzeto opravil še aktivacijo, pa bomo videli, kaj se bo izcimilo."

Prva serija tekme na veliki skakalnici v Predazzu, na kateri je Franci Petek leta 1991 osvojil naslov svetovnega prvaka, se bo začela ob 17. uri. Za slovenske orle pa bo v živo pesti stiskal tudi Petek.