Iz Obalne galerije Piran so sporočili, da je bil motiv za razstavo med številnimi fotoreporterskimi posnetki izbrati tiste, ki se bodo vpisali v zgodovino. »Zanimala nas je simbolna moč dokumentarne reportažne fotografije in kompleksnost procesa, v katerem se realno in posamično transformirata v splošno in pomensko, ko fotografski dokument postane likovna podoba, ta pa več od tistega, kar je v realnem času videlo oko in so zaznali možgani,« so sporočili iz Obalne galerije. Zanimala jih ni umetniška fotografija, temveč reportažni zapis dogodkov, pri katerih niso nezanemarljivi likovni jezik in vizualni učinki.

V galeriji so ocenili, da je bila novost poročanja z demonstracij predvsem ažurno objavljanje posnetkov. Tako so fotografije poleg besed dogodke ne le dokumentirale, temveč so jih interpretirale.

Na razstavi si boste lahko ogledali fotografije: Uroša Abrama, Aleksandra Baumkirherja, Aleša Bena, Saša Bizjaka, Luke Cjuhe, Mateja Družnika, Jureta Eržena, Jošta Franka, Mihe Frasa, Jake Gasarja, Luke Gorjupa, Stanka Grudna, Irene Herak, Boruta Krajnca, Tita Koširja, Mateja Leskovška, Tomija Lombarja, Borine Mišice, Igorja Napasta, Daniela Novakoviča, Maja Pavčka, Andreja Petelinška, Tamina Petelinška, Maje Pertič Gombač, Mateja Povšeta, Mateja Pušnika, Blaža Samca, Željka Stevanića, Toneta Stojka, Romana Šipiča, Igorja Škafarja, Nebojše Tejića, Marka Vanovška, Bojana Velikonje, Voranca Vogla, Tomaža Zajelšnika, Matica Zormana in Šimna Zupančiča.