Triindvajsetletni Ljubljančan se bo v drugem krogu turnirja serije 500 z nagradnim skladom 1,3 milijona dolarjev pomeril z Italijanom Fabiom Fogninijem, ki je v uvodnem nastopu izločil četrtega nosilca Švicarja Stanislasa Wawrinko.

Bedene in Nalbandian, trenutno 86. na lestvici ATP oziroma petnajst mest za slovenskim reprezentantom, sta se srečala drugič v karieri. Lani v Beogradu je gladko zmagal Argentinec, tokrat pa se mu je Bedene oddolžil, čeprav je izgubil uvodni niz. Nadaljevanje Ljubljančana je bilo več kot prepričljivo, saj je drugi niz dobil s 6:0, nov odmeven uspeh pa je zaključil po uri in 46 minutah igre.

Aljaž Bedene je bil prepričljiv v vseh elementih igre. Zadel je šest asov (Nalbandian 0), dobil 73 odstotkov točk, ko je zadel prvi začetni udarec, še posebej pa je bil učinkovit v odločilnih trenutkih. Od osmih priložnosti za odvzem servisa jih je izkoristil šest. Na drugi strani je tekmec izkoristil tri od enajstih žogic za "break".

Bedene je prejšnji teden v prvem krogu turnirja v Argentini, ki prav tako kot ta v Mehiki poteka na pesku, premagal domačina Horacia Zeballosa, ki je le teden dni prej v finalu turnirja v Čilu premagal "kralja peska" Španca Rafaela Nadala.

Poleg Wawrinke in Nalbandiana se je od višjepostavljenih igralcev poslovil tudi šesti nosilec Brazilec Thomaz Bellucci, ki ni bil kos Andreju Kuznjecovu. Bolj prepričljiva sta bila najvišjerangirana igralca; prvi nosilec David Ferrer je izgubil tri igre, drugi nosilec Rafael Nadal pa štiri.