Kaj lahko rokometaši Gorenja in Celja Pivovarne Laško dosežejo v osmini finala lige prvakov?

Miro Požun: Vsi trije nemški klubi, ki so bili možni nasprotniki Gorenja, so približno enake kakovosti, nekoliko izstopa le Kiel. Flensburg je favorit proti velenjski ekipi, saj ima kakovostnejši igralski kader, a razplet bo odvisen od dnevne forme, sodniškega kriterija, števila poškodovanih igralcev... Celjani so dobili najlažjega od treh možnih tekmecev. Hamburg ima dokaj staro ekipo, v letošnji sezoni pa ne blesti niti v nemški ligi niti v ligi prvakov. Upal bi si trditi, da si Hamburg ni zaslužil prvega mesta v skupini. Ogledal sem si veliko njegovih evropskih tekem: težko je zmagoval, igral pa je bolj ali manj na silo, čeprav ima po imenih vrhunske igralce. Oba slovenska kluba imata približno enake možnosti za napredovanje, saj sta tudi Flensburg in Hamburg na enaki kakovostni ravni. Pa še nekaj: Slovenci imamo v dvobojih z Nemci poseben naboj samozavesti.

Slavko Ivezič:Ob dveh dobrih predstavah lahko oba napredujeta v četrtfinale. Ob tem ni nezanemarljivo, da imajo tekme na izločanje drugačno težo in pomen kot tiste v skupini. Velenjčani na zadnjih evropskih tekmah sicer niso blesteli, a sem prepričan, da bodo do osmine finala spet v takšni dobri formi, kot so bili pred časom. Tudi za številne igralce Gorenja, ki odhajajo po koncu sezone, bosta evropski tekmi velik izziv, motiv in priložnost, da pokažejo in dokažejo svojo kakovost. Hamburg je proti Celjanom favorit, a slovenski podprvaki imajo eno veliko prednost. Igrali bodo lahko povsem neobremenjeni in sproščeni, za sabo pa bodo imeli tudi polno dvorano Zlatorog. Mladi fantje, željni dokazovanja, lahko pokažejo še eno takšno vrhunsko predstavo, kot so jo proti Kielu. Celjani nimajo česa izgubiti, lahko pa zelo veliko dobijo.

Robert Beguš: Slovenska kluba se bosta pomerila s predstavnikoma nemške lige, ki je brez dvoma najmočnejša na svetu in v kateri je vsaka tekma derbi. Hamburg je na prvenstveni lestvici trenutno sicer precej za Flensburgom, a ocenjujem, da je kakovostnejši in da spada med tri najboljše klube v Nemčiji. Po mojem mnenju ima Gorenje za odtenek več možnosti v osmini finala kot Celje Pivovarna Laško. Velenjska ekipa je izkušenejša, igra v zelo visokem ritmu in dosega precej lahkih zadetkov. Celjska zasedba je dokaj mlada, kljub temu pa zelo kakovostna in z dobro igro, njen glavni adut bi lahko bila neobremenjenost. Z zmago proti Kielu doma in odlično igro proti Atleticu v gosteh so mladi Celjani dokazali, da se lahko kosajo tudi z najboljšimi v Evropi. Mogoče bi bilo malce lažje proti Kielcam, toda na žrebanje pač ni mogoče vplivati. dek