Produkcijsko ekipo športnega društva Freeapproved je med snemanjem za novo sezono alpinistične šole presenetil prihod ameriškega športnega superzvezdnika. Mlačco, to je zaledenela soteska za plezanje po ledu nad Mojstrano, je namreč obiskal Fitzgerald, eden najbolj prepoznavnih igralcev ameriškega nogometa, ki od leta 2004 igra za klub Arizona Cardinals. S klubom ga veže pogodba v 120 milijonov ameriških dolarjev, kar ga uvršča na lestvico najbolje plačanih igralcev v NFL.

Z novo izkušnjo je bil Američan zelo zadovoljen, posnetke svojega plezanja pa je objavil tudi na svojem Twitter profilu in na Facebooku, kjer je objavil tudi fotografijo svojega obiska v Ljubljani.

(Foto: Facebook)

Med njegovim vzponom v zaledenelem slapu ga je fotografiral alpinistični inštruktor Anže Čokl iz ekipe freeapproved.com, ki je po koncu na kratko komentiral vzpon superzvezdnika: "Larry je močan kot bik. Prvič pleza v ledu in zmore tudi najtežje prehode."

Kot so za dnevnik.si povedali pri alpinistični šoli, je Larry na dopustniški "turneji" po celem svetu, od Antarktike, Gruzije, Slovenije, trenutno pa se nahaja na obisku pri naših južnih sosedih.