Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - FA pokal

Everton - Oldham
1

Tretjeligaš Oldham je v prejšnjem krogu pokala šokiral Liverpool, nato pa pred 10 dnevi doma presenetil še mestnega tekmeca rdečih Everton, ko je do izenačenja prišel v 95. minuti in tako izsilil še eno tekmo. Presenečenja sila povprečnega Oldhama, ki se v tretji ligi bori za obstanek, bi se morala danes končati, saj bodo na gostovanju še precej bolj ranljivi kot doma, kjer jim je v pokalu letos dvakrat uspelo preseči svoje zmožnosti. (7/10)

Nogomet - Španija - Pokal

Barcelona-Real (M) (oba gol?)
1 (=da)

Oba velikana od današnje tekme veliko pričakujeta, poraz pa bi bil za obe strani ogromno razočaranje. Na zelenici lahko v nasprotju s “pokalnimi pravili“ pričakujemo najboljši zasedbi, predvsem pa bo tudi Real moral pokazati nekaj več poguma v napadu, saj za napredovanje v finale v vsakem primeru potrebuje vsaj en gol. Favoriti so Katalonci, ki pa so v Milanu pokazali, da so ranljivi, zato sedaj proti njim vsi igrajo bolj pogumno, kar je že v soboto pokazala Sevilla. Obramba Barcelone je še vedno zelo luknjasta in skoraj zagotovo bo tudi Real prišel do nekaj priložnosti za zadetek, na vsaj en gol domačih pa na Nou Campu tako ali tako lahko vedno računamo. (8/10)

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Znojmo - Vienna Capitals
2

Dunaj je bil najboljše moštvo rednega dela sezone v ligi Ebel, prvo mesto pa je ohranil tudi po dodatnih 10 tekmah, ki so služile določitvi pozicij pred končnico. Capitals si že vrsto let prizadevajo osvojiti naslov prvaka, a se jim je v končnici vselej zalomilo. Tokrat pa se zdi, da so vendarle na pravi poti. Glede na to, da so si lahko sami izbirali tekmeca v četrtfinalu, lahko sklepamo, da so v tekmah s češkim Znojmom videli največje možnosti za preboj v polfinale. Na prvi tekmi so Dunajčani slavili s 6:3, favoriti pa so tudi na gostovanju. (6/10)

Košarka – ZDA – NBA

Indiana – Golden State
1

Še enkrat več velja zaupati košarkarjem Indiane, da bodo zmagali v svoji dvorani, kjer so letos skoraj nepremagljivi (23-5). V njihovo prid govori tudi dobra forma moštva, ki je po premoru zaradi Allstar vikenda nanizalo tri zelo prepričljive zmage, na lestvici vzhodne konference pa se zavihtelo pred New York na drugo mesto. Sicer tudi Golden State ni od muh in ima eno najboljših sezon v zadnjem obdobju, toda v Indianapolisu bo le stežka presenetil. (7/10)