Za vaše moštvo so bile usodne uvodne minute drugega polčasa.

V športu že žoga ali dve lahko marsikaj spremenita in prineseta preobrat. Igralci so se večji del prvega polčasa držali dogovora in navodil, ki so jih dobili od mene pred tekmo. Preobrat se je zgodil na začetku drugega, ko smo imeli dva zadetka prednosti, igralca več in sedemmetrovko, a je nismo izkoristili. V tem delu smo dobili štiri zadetke zapored, in namesto da bi nadgradili dokaj dobro igro iz prvega dela, smo se znašli v rezultatskem minusu.

Kljub odlični predstavi vratarja Gajića so njegovi soigralci v polju v drugem polčasu delovali precej nebogljeno.

Ko so gostje na začetku drugega polčasa prevzeli pobudo, so povsem zagospodarili na igrišču. Moji fantje so začeli delati napake, kar je tako kakovostna in izkušena ekipa, kot je poljska, seveda znala izkoristiti in kaznovati. Kielce so poskočile na varnih in zanesljivih pet, šest zadetkov prednosti, takšen zaostanek pa je težko loviti. Še tiste možnosti, ki smo jih imeli, smo zaradi zgrešenih strelov ali tehničnih napak zapravili. V zadnjih dvajsetih minutah so bile Kielce enostavno premočne in so zasluženo zmagale.

Že na tekmi proti danski ekipi Bjerringbro-Silkeborg ste bili nezadovoljni s sojenjem, tudi proti Kielcam pa je bilo predvsem v drugem polčasu precej pripomb na sojenje Norvežanov.

Ne želim se spuščati v ocenjevanje sojenja in ne bom se obremenjeval s sodniki. Na igrišču pač moramo delati tisto, za kar smo plačani, torej igrati rokomet. Tudi sodniki opravljajo svoje delo, čeprav eni bolje, drugi slabše. V drugem polčasu na igrišču pač nismo naredili tistega, kar smo se dogovorili, in zato smo bili kaznovani.

Gorenje je skupinski del končalo s šestimi zmagami in štirimi porazi, od katerih sta bila dva prav na zadnjih dveh tekmah.

Poraza proti Bjerringbro-Silkeborgu na Danskem in Kielcam v Velenju nikakor ne smeta pokvariti dobrih dosežkov in vtisa v dosedanjem delu evropske sezone. Osnovni cilj v ligi prvakov je bila uvrstitev v osmino finala, ki pa smo si jo priigrali že pred novim letom. Seveda smo želel dobiti štiri točke tudi na zadnjih dveh tekmah proti Dancem in Poljakom, a nam na žalost ni uspelo. Vseeno fantom nimam česa očitati ali zameriti.

Na žrebanju parov osmine finala bodo morebitni nasprotniki Gorenja trije nemški klubi: Flensburg, Kiel in Füchse Berlin.

Če bi bili drugi v skupini, bi dobili vsaj na papirju lažjega nasprotnika. S tretjim mestom smo si otežili delo v osmini finala, čeprav med šestnajstimi klubi v tem delu tekmovanja seveda ni več slabih ekip. Zaradi tretjega mesta smo sicer izgubili tudi prednost povratne tekme na domačem igrišču, a že večkrat se je izkazalo, da je tako bolje za nas. Ko si v Rdeči dvorani priigramo prednost, jo stežka zapravimo v gosteh. Skratka, tudi v osmini finala moramo ne glede na ime nasprotnika odigrati tako, kot se za naš igralski kader in klub spodobi.