Čeprav Prevc včeraj ni pokazal takšnih skokov kot večer prej, ko sta ga ponesla do tretjega mesta, je bil sinoči nasmejan. Po tekmi ga je čakal najlepši del dosedanjega bivanja v dolini Fiemme. Zvečer je v središču Cavaleseja, kjer je prava zimska idila, v družbi svetovnega prvaka, Norvežana Andersa Bardala, in podprvaka, Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja, prejel bronasto kolajno, s katero se je vpisal v zgodovino tega športa. Po razburljivi sobotni tekmi je imel toliko obveznosti pozno v večer (še najmanj se je zamudil na dopinški kontroli), da s soborci iz reprezentance ni niti nazdravil odličju. Zaspal je v prvih minutah nedelje med gledanjem filma na računalniku.

»V glavi se mi ni vrtel film tekme, ampak le tisti, ki je bil na računalniku. Po velikem dnevu se ni bilo težko pripraviti na tekmo, sem pa razočaran, ker sem pričakoval, da bom skakal vsaj na ravni, na kateri sem končal v soboto. Naenkrat sem izgubil vse občutke. Takšni preobrati se v skokih zgodijo, žal so se za nas ob nepravem času. Nas slovenskim nastopom sem razočaran, bil pa je zanimiv boj za vrh med Japonsko, Avstrijo, Nemčijo in Norveško. V primerjavi s prvo tekmo mešanih ekip letošnje sezone v Lillehammerju je bila napetost precej večja,« je povedal Peter Prevc, kateremu je smuči nosil Robert Kranjec, kar je tudi potrditev moštvenega duha v ekipi.

Jaka Hvala je prvič nastopil ne tekmi mešanih ekip. »To ni bil dan, po katerem bi se lahko smejal. S skakalnico nikakor nisem navezal prijateljskih stikov. Poskušal sem narediti marsikaj, a je bil na mizi vedno isti šmorn. Počutim se dobro, nisem naveličan, želim si tekmovati, morda je težava v tem, da nisem vajen takšnega ritma, ker je to zame prva sezona na najvišji ravni,« je menil Jaka Hvala. Medtem je Prevc vrnil žogico Hvali in ga razglasil za favorita za tekmo na veliki skakalnici. »Glede na to, kako sem skakal na srednji napravi, nisem favorit. Glede Petra, da bo osvojil kolajno, se nisem veliko zmotil. Ker je Peter ubogal mene, bom zdaj jaz njega,« je dodal Hvala.

Medtem so skakalci že pogledovali proti veliki skakalnici, kjer bo danes prvi trening, tekma posameznikov v četrtek in moštev v soboto. A še prej si bodo privoščili sprostitev. Jurij Tepeš, ki ima največ časa, ker ni bil v ekipi za srednjo skakalnico, je v Predazzu odkril dirkališče na ledu, na katerem tekmuješ z avtomobili, ki imajo pnevmatike z žebljički.

»Končno sem naredila dva dobra skoka. V tekmi sem zelo uživala. Glede uvrstitve pa bo drugič bolje,« je bila jedrnata Urša Bogataj. Špela Rogelj, ki je bila na tekmi posameznic s trinajstim mestom najboljša Slovenka, je bil razočarana, saj je še najboljši skok naredila v poskusni seriji. »Vsi smo pričakovali več. Lepo je tekmovati v družbi fantov, tudi gledalcev je bilo več kot v petek na naši tekmi,« je dodala Špela Rogelj, ki skupaj z žensko vrsto danes odhaja domov.