Nagrado Ksenije Hribar za plesalko je prejela Maša Kagao Knez kot »ena izmed slovenskih plesalk z izrazitim lastnim slogom«, nagrado za plesalca je dobil Loup Abramovici, ki »v natančen plesni izraz vnaša razgledanost, refleksijo, humor, domišljijo«, nagrado za perspektivne plesalke pa so dobile Enya Belak, Veronika Valdes, Jerca Rožnik Novak in Maša Hawlina. Nagrado za koreografa je prejel Matija Ferlin, čigar predstave odlikujeta »polnost in večplastnost izraza, podprti s tehnično vrhunskostjo in občutkom za strukturo ter ritem«, kot koreografinja je bila nagrajena Mala Kline kot »filozofsko podkovana in inteligentna umetnica«, nagrada za perspektivni koreografinji pa je šla v roke naveze izkušenih plesalk Teje Reba in Leje Jurišić, ki ju kot koreografinji zaznamujejo »duhovitost, prodornost in drznost«.

Kot oblikovalka scene na področju sodobnega plesa je bila nagrajena Petra Veber, »drzna, inovativna, dinamična scenografka«, kot oblikovalec zvoka na področju sodobnega plesa je nagrado prejel Luka Prinčič, čigar »avtorski zvok je vedno premislek o funkciji zvoka v sodobnih plesnih uprizoritvah«, kot oblikovalec svetlobe na področju sodobnega plesa pa Igor Remeta. »Njegov občutek za estetiko in domiselnost je izjemen,« je menila žirija. Kot perspektivni plesni producent je bil nagrajen Samo Selimović, kot producent na področju sodobnega plesa Žiga Predan, kot kritičarka na področju sodobnega plesa pa Pia Brezavšček.

Nagrado Ksenije Hribar za življenjsko delo so podelili plesalki in pedagoginji Jasni Knez, ki na slovenskih plesnih prizoriščih deluje že 56 let; tradicijo slovenskega ekspresionizma je vedno bogatila s sodobnejšimi plesnimi oblikami, poglabljanjem v afriška plesna izročila in vzhodne plesne tradicije. »Vse te prvine je znala z njej lastno žensko plesnostjo interpretirati po svoje in ustvarjati izvirne gibalne sinteze, prepletene z domiselno uporabo drugih izraznih sredstev,« je v utemeljitvi zapisala žirija, ki so jo sestavljale Tamara Bračič Vidmar, Mateja Rebolj in Suzana Koncut.kul