Slovenci Marjan Jelenko, Gašper Berlot, Mitja Oranič in Matic Plaznik so bili po skokih na sedmem mestu in so se v smučino podali z minuto in 26 sekundami za vodilnimi Japonci, na koncu so zasedli deveto mesto.

Tekaški del, kjer je vsak član ekipe pretekel po pet kilometrov, je začel Jelenko, ki je v boju z nasprotniki izgubil kar nekaj časa in tako Oraniču predal kot deseti. Slednji je ohranil isti položaj. Tretjega člana tekaške ekipe Plaznika je prehitel še ruski tekmec, tako da se je Berlot na zadnjih pet kilometrov podal kot enajsti. Berlot je dobro nastopil, ugnal dve reprezentanci in Sloveniji pritekel končno deveto mesto.

"Na skakalnici smo nastopili še kar dobro. Imeli smo nekaj smole z razmerami, vendar takšna je bila tekma. Na teku pa smo imeli napačne maže na smučeh. Že na prvi predaji je Marjan proti tekmecem izgubil minuto, nato smo le še 'borbali', da smo prehiteli tri države in osvojili deveto mesto. Gašperju smo premazali smuči, za druge pa žal ni bilo časa. Še vedno pa ni imel takšnih, kot bi si želeli," je potek tekme pokomentiral glavni trener reprezentance Primož Triplat ter dodal, da bo na ponedeljkovem treningu nastopil le Jože Kamenik, drugi fantje pa bodo dobili dan počitka.

V zadnjem krogu se je v ospredju odvijal izrazit boj za naslov prvaka. Pet reprezentanc, Avstrija, Japonska, ZDA, Norveška in Francija se je potegovalo za svetovni naslov. V ciljnem finišu je bil najuspešnejši svetovni prvak Jason Lamy Chappuis, ki je sebi in rojakom Francoisu Braudu, Maximu Laheurtu in Sebastienu Lacroixu pritekel najžlahtnejše odličje. Drugo mesto je pripadlo Norvežanom v postavi Joergen Graabak, Haavard Klemetsen, Magnus Krog in Magnus Moan, tretje pa Američanom, za katere so nastopili Taylor Fletcher, Bryan Fletscher, Todd Lodwich in Bill Demong.

Zdaj se bo dogajanje z manjše skakalnice v naslednjem tednu preselilo na veliko, kjer bo v četrtek najprej na sporedu posamična tekma.