Da ima Črnjanka precej možnosti za to, je mogoče sklepati glede na rezultate na treningih. Mazejeva je bila med najboljšimi na obeh, bila je prva in druga. Danes (tekma se bo začela ob 10.30) bo osmo zmago v sezoni napadala s startno številko 21.

»Znova sem uživala na progi, še posebno v spodnjem delu, ki je tehnično zahteven. To mi je zelo všeč. Moram pa še popraviti nekaj malenkosti. Sem samozavestna, imam hitro opremo in odlično ekipo. Tekme se veselim,« je po včerajšnjem treningu, ko je zaostala le za Regino Sterz, dejala Tina Maze, ki se bo skušala še bolj približati tudi meji 2000 točk (sedaj jih ima 1694) in postati smučarka z največ uvrstitvami na zmagovalni oder v eni sezoni. Rekord znaša 18 uvrstitev na stopničke, Mazejeva jih ima za zdaj 17. Danes bosta nastopili tudi Ilka Štuhec (številka 24) in Vanja Brodnik (36).

Hitri konec tedna je tudi pred smučarji. Karavana je pot iz Schladminga nadaljevala proti severu, ustavila se je v Garmisch-Partenkirchnu, prizorišču svetovnega prvenstva pred dvema letoma. Danes bodo nastopili na smuku, jutri na superveleslalomu. Smučarje je pričakalo sneženje, zato so izpeljali skrajšana treninga. Na včerajšnjem se je z osmim mestom izkazal Andrej Šporn (danes bo imel bržčas ugodno startno številko 2), ki bo kapetan štiričlanske ekipe. Sestavljali jo bodo še Rok Perko (25), ki se vrača po težavah s hrbtom, Boštjan Kline (51) in Klemen Kosi (56). aro