Pred zadnjim krogom skupinskega dela lige prvakov so Kielce edina med 24 ekipami, ki doslej na devetih tekmah ni izgubila niti točke.

Tudi proti Gorenju bomo skušali nadaljevati niz neporaženosti. To pomeni, da prihajamo po deseti par točk, s čimer bi izenačili dosežek mojega nekdanjega španskega kluba Ciudada Reala iz sezone 2009/10, ki je doslej edini skupinski del končal z maksimalnim številom točk. To bi bil nov mejnik našega kluba in evropskega rokometa. Tega smo sposobni.

Pred začetkom tekmovanja so mnogi napovedovali, da bo prav tekma Gorenje – Kielce odločala o prvem mestu v skupini B.

Že pred zadnjim krogom smo si priigrali prvo mesto, tako da od tega ne bo nič. Gorenje me je negativno presenetilo s porazom proti ekipi Bjerringbro-Silkeborg na Danskem, s čimer je malce pokvarilo sicer odlično dosedanjo evropsko sezono. Z drugačnim razpletom bi Velenjčani v osmini finala dobili vsaj na papirju lažjega nasprotnika in prednost povratne tekme doma, a ni še nič izgubljenega. Velenjčani so sposobni, ne glede na ime nasprotnika, v osmini finala odigrati vrhunsko in se prebiti v četrtfinale.

Čeprav bodo Kielce nastopile brez Buntića, Čupića, Štrleka in Rosinskega, jim v Rdeči dvorani pripada vloga favorita.

Naša prednost je večji izbor kakovostnih igralcev, čeprav jih trenutno precej ni na voljo. Ne želim in nočem nikogar podcenjevati, a glede na igralski kader in klubski proračun so Kielce v veliki prednosti pred Gorenjem, kar pa bo potrebno dokazati tudi na igrišču. Tudi Velenjčani imajo svoje prednosti: gre za večinoma mlade in hitre igralce, med seboj zelo uigrane, ki igrajo lep, hiter, učinkovit in sodoben rokomet. Gre za vrhunsko ekipo, še posebej močno v domači dvorani.

Gorenje za drugo mesto v skupini ne potrebuje le zmage proti Kielcam, ampak tudi zmago ali remi danske ekipe Bjerringbro-Silkeborg proti Metalurgu v Skopju.

Če sem iskren, ne verjamem, da lahko Danci zmagajo ali vsaj remizirajo v Makedoniji. Metalurg igra v vroči domači dvorani, razen tesnega poraza z nami z 21:23 pa je vse ostale domače tekme v letošnji ligi prvakov prepričljivo dobil. Gostje bodo težko kos Metalurgovi obrambi in vratarju Staniću, ekipa iz Skopja pa je zmagala že na prvi medsebojni tekmi v Silkeborgu. Za makedonski klub bi bilo drugo mesto zgodovinski dosežek, zato bo naredil vse, da se dokoplje do njega.

V osmini finala se bodo Kielce pomerile z eno izmed treh četrtouvrščenih ekip, med katerimi je tudi vaš nekdanji klub Celje Pivovarna Laško. Bi se želeli izogniti dvoboju s Celjani.

Tega ne bom komentiral (smeh). Mi moramo gledati predvsem nase in na svojo igro, manj pa se ubadati z nasprotnikom. Mislim, da se morajo četrtouvrščeni klubi bolj bati in razmišljati, koga od prvouvrščenih bodo dobili v osmini finala. Dvoboj s Celjani? S tem nimam težav, takšno je pač življenje vrhunskega športnika. Na igrišču vedno skušam storiti vse, kar je v moji moči, za uspeh kluba, katerega dres trenutno nosim, ne glede na to, kdo je na nasprotni strani. To je moj kruh, to je profesionalizem.

In kakšen je cilj vašega kluba v letošnji ligi prvakov?

Osnovni cilj je priti v četrtfinale, med osem v Evropi. Vseeno mislim, da bi se morali uvrstiti na zaključni turnir najboljše četverice v Kölnu, tam pa bo na dveh tekmah v dveh dneh vse odprto. Imamo ekipo, ki je zrela za nastop med elitno četverico. Glavna kandidata za nastop v Kölnu sta Kiel in Barcelona, poleg njiju pa še Kielce, Veszprem, Hamburg, Flensburg in tudi izkušeni Atletico Madrid, čeprav je trenutno v manjši krizi.

Zaradi poškodbe Hrvata Ivana Čupića je bil v igri za prihod v Kielce tudi Cimosov igralec Matjaž Brumen.

Žal se to ni zgodilo, kajti nekdo je nekaj »zašuštral«. Brumen bi moral priti takoj, a je odigral še tekmo z Mariborom in posledično so nastopile birokratske težave. Bila sva v stiku, jaz se v to zadevo nisem niti preveč poglabljal in se nisem želel vmešavati. Zato ne vem, zakaj ni prišlo do prestopa.

Bogdanu Wenti, trenerju vašega kluba, ob koncu sezone poteče pogodba. Jo bo podaljšal in ali je v igri za njegovega naslednika zares legendarni Šved Magnus Wislander?

O tem ne vem nič, razen iz medijev, in me tudi ne zanima. Moje delo je, da maksimalno dobro treniram in igram, vse ostale zadeve pa so v rokah klubskega vodstva.