Ker so imeli skakalci edini skok včeraj šele zvečer, so na različne načine preživeli dan. Potem ko so si nekateri s Kranjcem na čelu privoščili kar 11 ur spanja, je slovenska vrsta še enkrat premerila vse drese in naredila popravke. S pomočjo videoanalize so odpravljali napake in opravili suhi trening z imitacijo. Proste ure po kosilu so izkoristili za sprostitev. Ker je Tepeš s seboj prinesel igralno konzolo xbox, so zdaj v modi dirke formule ena in z reli avtomobili, v katerih seveda zmaguje skakalec ljubljanskih Dolomitov.

Slovenska zračna eskadrilja je različno doživela svoje sinočnje nastope v sneženju in mrazu. Matjaž Pungertar je bil vesel, ker si je v močni slovenski ekipi izboril mesto med četverico za današnjo zračno bitko. Jaka Hvala je med vožnjo skozi iztek s kretnjo roke pokazal nezadovoljstvo. »Nisem najboljše volje, a tudi ni razočaranja. Vesel sem, ker sem dobil prave občutke v počepu, kar pomeni, da postajam prijatelj z naletom. Nezadovoljen sem, ker se po vsakem skoku pogovarjamo, da moram prej začeti odriv, jaz pa še vedno zamujam. Očitno si bom moral vbiti v glavo, da bom to spremenil,« je povedal Jaka Hvala, letošnji svetovni mladinski prvak, ki upa na uvrstitev do 20. mesta ob debitantskem nastopu na svetovnem prvenstvu v članski konkurenci.

Potem ko je Prevc ob koncu leta 2012 napovedal, da je Hvala favorit za zmago na novoletni turneji, ga je skakalec iz Ponikev na Tolminskem izzval tako, da je 20-letnega skakalca iz Dolenje vasi razglasil za prvega favorita za drevišnjo tekmo. »Se bom potrudil,« je na izziv mirno odvrnil Peter Prevc, ki je med favorite postavil prvih deset v svetovnem pokalu, kar pomeni, da tudi sebe. »Skakalnica mi ne gre v noge tako, kot sem si predstavljal. Pozimi je povsem drugačna kot poleti, predvsem pa je izjemno zahtevna. Očitno bom potreboval še kakšno noč, da jo prespim. Skrajni čas je, da začnemo skakati okoli 100 metrov,« si je zaželel Prevc.

»Zadovoljen sem, ker sem naredil premik, ki sem si ga želel. Dobro se počutim, vem, kaj moram narediti za vsak naslednji skok. Ko bo še malo tekmovalnega adrenalina, bo še boljše,« je bil dobre volje Robert Kranjec. Leteči Kranjčan vztraja pri napovedi, da je vseh prvih 15 tekmovalcev med favoriti za kolajne, in je takoj ponudil stavo za 500 evrov, da bo Schlierenzauer eden izmed treh dobitnikov kolajn, a nihče ni imel v žepu tako velike količine bankovcev, da bi odgovoril na njegov izziv.