Pred Jelenkom je lepa prihodnost. Mora zadržati skakalno formo, v teku pa bo zagotovo napredoval. Menim, da bo lahko zares dober kombinatorec. Seveda bo treba pametno delati z njim, da ne bo pregorel, kajti na poti do vrha tekmovalca čaka precej pasti. Ni pa nobenega dvoma, da ima Jelenko v sebi potencial za preboj v svetovni vrh.

Več sem pričakoval od skakalk. Vredne so več, kot so pričakovale. Verjetno jih je malo zdelal pritisk, malo bolezen, malo slabši nastopi. Vprašljiva je bila tudi priprava na SP. Imele so smolo, da je program tak, da so štiri dni pred tekmo v Predazzu skakale v Ljubnem. A po bitki je lahko biti general. Jutri lahko vseeno solidno skačejo na tekmi mešanih ekip.

Skakalci na včerajšnjih kvalifikacijah niso bili v ospredju. Mala skakalnica je vedno nekaj posebnega, na njej pa nam po navadi ni uspevalo kaj posebnega. A pustimo se presenetiti. Verjetno pa drži, da je v glave skakalcev prišel kakšen črv. Toda prepričan sem, da se bodo na tekmi zbrali in pokazali boljše skoke. Glede na potek sezone so lahko samozavestni. Nekateri so skakali v dresih za trening, v čemer je tudi nekaj rezerve.