Iskra ponovnega rojstva Black Flag je tlesknila predlanskega decembra, ko so na zabavi ob trideseti obletnici koncertne agencije Goldenvoice kot presenečenje z Morrisom nastopili še dva člana Black Flag, basist Chuck Bukowski in Bill Stevenson za bobni, ter kitarist Stephen Egerton iz Descendents/All. Na ad hoc koncertu so odžagali komade s plošče Nervous Breakdown iz leta 1978. Pred kratkim pa je prišla nova vest.

Še več, isti dan, 25. januarja, sta bili objavljeni kar dve novici o združitvi Black Flag.  Prva je bila, da je njen ustanovni član in kitarist Greg Ginn zbral ekipo starih sodelavcev na čelu z drugim pevcem iz obdobja 1979–1980, Ronom Reyesom. Ob koncertih maja na festivalu Ruhrpott Rodeo v Nemčiji in avgusta na angleškem Hevy Festu v Kentu je najavil tudi objavo novega albuma. Sočasno je Keith Morris z ekipo z omenjenega žura razglasil, da so sestavili skupino Flag in da bodo igrali izrecno pesmi Black Flag. Med drugim bodo nastopili konec aprila na Monster Bash festu v Münchnu. Zmešnjava!?

Black Flag so relikt ameriškega hardcora. Med letoma 1976 in 1986 je šla skozi skupino vrsta glasbenikov. Edini stalni član je bil Greg Ginn, ki si je kot »master-mind« skupine prilastil njeno ime in logo. Toda prav vsi, ki so kdaj igrali v tem bendu, se mu čutijo pripadne in zveste. Kot del celote. Delo v tem bendu je mejilo na vojaško disciplino. V najbolj plodovitem obdobju so vadili enkrat na dan, preostali čas so preživeli na turnejah ali v studiih. To trnovo in krvavo pot je Henry Rollins, zadnji, četrti pevec Black Flag med letoma 1981 in 1986, otipljivo in podoživeto opisal v knjigi Get In The Van. Ustvarjalno se je zasedba stalno razvijala. Iz napadalne hardcore skupine, ki jo je, mimogrede, nadzorovala policija, se je pretvorila v crossover monstrum težkega kova. Njen opus ostaja abeceda rocka, njena življenjska pot pa lekcija iz rokenrola in glasbenega biznisa.

Rollins, ki je s svojo mišičasto pojavo, polno tetovaž, utelešal fizičnost zvočne govorice Black Flag, za zdaj o najavljenih shodih modro molči. Oglasil pa se je še tretji pevec Dez Cadena, ki se bo na koncertih pridružil možem iz Flag. Dolgoletni razdor z Ginnom izvira iz nerazčiščenih in neporavnanih računov, ki jih po tolikih letih ne bo razčistil niti duel med Black Flag in Flag. Še en relikt ameriškega hardcora je podlegel skušnjavi reuniona in se sprevrgel v paradoks. Ali kot komentira Forbesov sodelavec Leor Galil, Greg Ginn je že bil večinski avtor pesmi Black Flag, ne pa njihov glas.