Microsoft Slovenija v Zlati niti sodeluje od njenega začetka leta 2007. Že prvo leto je podjetje postalo najboljši zaposlovalec med malimi podjetji, leto pozneje med srednje velikimi, nato pa se je uvrščalo med finaliste in lani že drugič osvojilo naziv najboljšega zaposlovalca v kategoriji srednje velikih podjetij. »Cenimo osebno integriteto in iskrenost, strast do tehnologije ter odgovornost za rezultate, kakovost in izpolnjevanje obveznosti do partnerjev, kupcev in delničarjev. Seveda pa sta pomembni tudi samokritičnost ter želja po osebnem razvoju in izpopolnjevanju,« o vrednotah, ki družijo zaposlene, pravijo v vodstvu podjetja.

»Z bogato ponudbo ter stalnim vlaganjem v raziskave in razvoj smo dobro pripravljeni na rast tudi v prihodnje,« pravijo v slovenskem delu multinacionalke Microsoft. Tako na globalni kot lokalni ravni uspeh gradijo na usmerjenosti k ljudem, na prepričanju, da mora biti tehnologija preprosta, prijazna in osebna, hkrati pa ljudem všečna in podjetjem potrebna za njihov uspeh. »Izredno pomembni so tudi naši partnerji, ki na Microsoftovih tehnologijah razvijajo rešitve za posamezne stranke in panoge. Imamo največjo mrežo partnerjev. 600.000 jih je po vsem svetu in v Sloveniji več kot tisoč. Naša posebnost sta tudi vztrajnost in zavezanost k reševanju izzivov z dolgoročnim pristopom.«

V podjetju Microsoft Slovenija se trudijo privabiti najboljše talente in jim omogočiti ustvarjanje v odličnem delovnem okolju. »Cenimo dobre ideje in jih z veseljem udejanjamo. Smo veliki zagovorniki prilagodljivih oblik dela, da lahko zaposleni sami izbirajo, kdaj in kje bodo delali. Stalna izpopolnjevanja, izobraževanja zaposlenih in transparentno nagrajevanje za dosežene uspehe posameznikov so le nekateri izmed dejavnikov, zaradi katerih smo tudi globalno izredno privlačen delodajalec,« pojasnjujejo v podružnici, kjer se lahko pohvalijo z usposobljenimi in nadarjenimi ljudmi, ki imajo veliko priložnosti za napredovanje. »Samo v letošnjem letu je kar 10 odstotkov naših zaposlenih napredovalo na različne mednarodne položaje, delo pa lahko opravljajo od koderkoli, kar je še ena od prednosti Microsofta,« so pojasnili.