Podjetje LOTRIČ Meroslovje v Zlati niti sodeluje tretjič, med finaliste pa se tokrat uvršča drugo leto zapored. Podjetje je tudi bronasta gazela 2012. »V podjetju si prizadevamo za celovito ponudbo zagotavljanja meroslovnih storitev na enem mestu,« je povedal Marko Lotrič, direktor podjetja, v katerem zaposlene druži filozofija, zaobjeta v elementih vode, zemlje in zraka. »Z ognjem v očeh dodajamo četrti element življenja. Vsak od teh elementov združuje po tri vrednote. Element vode združuje kakovost, zaupanje in točnost. Element zemlje združuje strokovnost, poštenost in čistost. Element zraka pa inovativnost, odprtost in neskončnost. Povezanost vrednot s posameznim elementom ima globlji pomen: voda je vir življenja, zemlja nas hrani, zrak širini duha pušča prosto pot,« pojasnjujejo filozofijo vodilnega slovenskega podjetja na področju meroslovja.

LOTRIČ ima za seboj uspešno leto. To dokazujejo poslovni rezultati in številne nagrade, med drugim tudi priznanje za bronasto gazelo leta, s katerim Dnevnik izpostavlja najhitreje rastoča podjetja. »V letu 2013 pričakujemo 13-odstotno povečanje prihodkov zaradi širitve ter ponudbe novega hčerinskega podjetja LOTRIČ Certificiranje,« dodaja Lotrič.

Hkrati z rastjo podjetja prihajajo tudi nova delovna mesta. V podjetju Lotrič so jih lani odprli za šest novih sodelavcev, pri čemer priložnosti ponujajo tudi mladim kadrom. »Vsekakor so mladi tisti, ki prinesejo v podjetje svežino s svojim pogledom na svet. V našem podjetju se zaposluje precej mladih brez predhodnih delovnih izkušenj. Kar nekaj mladih sodelavcev je do redne zaposlitve v našem podjetju pripeljalo opravljanje obvezne delovne prakse pri nas. Trije naši zaposleni so mladi raziskovalci in opravljajo podiplomski študij na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana, Fakulteti za elektrotehniko ter Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo,« je o izkušnjah z mladimi sodelavci povedal Marko Lotrič, direktor podjetja Lotrič, laboratorij za meroslovje.