Špela Rogelj je bila 13. (200,4 točke), Urša Bogataj 17. (195,7), Katja Požun 18. (195,0) in Maja Vtič 19. (194,8).

V slovenski vrsti so pred odhodom na prvenstvo pričakovali več, a je v zadnjem tednu ekipo oslabila bolezen, zaradi česar tekmovalke niso bile optimalno pripravljene za današnji nastop.

"Potrudila sem se. Drugi skok je bil že kar dober. Razočaranje je prisotno, saj smo bile v svetovnem pokalu že zelo visoko. Žal je Katja zbolela. Tudi meni in Urši je bolezen nekoliko vzela moči. Mešane ekipne tekme se že veselim, želela sem se uvrstiti v ekipo za nedeljsko tekmo in to mi je uspelo kljub slabšim skokom. Upam, da bom v nedeljo naredila res dobre skoke ter da bomo dosegli lep uspeh," je po današnjem nastopu dejala 18-letna Špela Rogelj, ki si je 13. mesto delila z Rusinjo Irino Avakumovo.

Tudi Urša Bogataj je v finalu izboljšala uvrstitev: "Pri vožnji v iztek sem imela po finalnem skoku nekaj težav. Na tem bom morala še veliko delati v prihodnosti. Z rezultatom ne morem biti zadovoljna, za skoke pa vendarle lahko rečem, da sem, saj je bilo na treningih še slabše."

Tik za njo je končala Katja Požun, ki je v zadnjih dneh prebolevala angino: "Zadnje štiri dni sem ležala v postelji. Po prvi seriji sem hotela čim hitreje na vrh skakalnice v ogrevalno hišico, da se preoblečem in segrejem. Potrudila sem se, kakor sem se lahko. Skakalnica je lepa, vendar ko ne gre, pač ne gre. Že lani se mi je pred najpomembnejšo tekmo sezone zgodilo podobno. Tudi letos je bilo tako, čeprav sem dala kar nekaj lepih tekem skozi. Od sebe glede na zdravstveno stanje nisem veliko pričakovala, sem pa od sotekmovalk pričakovala nekoliko več."

Maja Vtič je od Slovenk v finalu najbolj napredovala, saj je bila po prvi seriji 26., na koncu pa 19: "Skok v prvi seriji se mi ni posrečil, zaradi česar sem jezna, saj sem tako izgubila vse možnosti. Zaostanek po prvi seriji je bil prevelik. Če bi v prvi seriji naredila skok, podoben finalnemu, bi bilo vse lepše. Lepo je, da so prišli tudi slovenski navijači."

Žal je prišla bolezen...

"Danes se nam nastopi iz objektivnih in subjektivnih razlogov niso dobro posrečili, zato seveda vsekakor nismo zadovoljni. A ob tem je treba upoštevati, da smo se znašli v položaju, ki nam ni bil ravno pisan na kožo. Na drugi strani pa je finalna serija že pokazala, kakšne skoke lahko dekleta ta hip prikažejo, dobre nastope. Zato čestitam dekletom, čestitam sploh Maji za zelo dober finalni skok, tudi Špeli se je lepo posrečil. Z drugo serijo sem zadovoljen, a suma sumarum se definitivno pozna, da so bili naši cilji višji in da smo bili tudi sposobni doseči več," je po tekmi dejal glavni trener reprezentance Matjaž Triplat in dodal: "Žal se nam je bolezen zgodila ob res nepravem času. Žal mi je deklet, saj smo celotno sezono trdo garali za prvenstvo. Izzive bo treba iskati drugje."