Prireditelji so 5. MotorSport Salon tudi preimenovali, v MotorSport Show&Salon, ker so dogajanju dodali še predstavitev dirk v motokrosu, supermotu, minimotu, kartingu in avtomobilističnih dirk.

Med drugim bodo ljubitelji športov na dveh in štirih kolesih z motornim pogonom na delu videli enega najboljših tekmovalcev stare celine v supermotu Uroša Nastrana, v motokrosu, kjer pripravljajo teren z atraktivnimi skoki, bodo nastopili tudi nekateri najboljši slovenski dirkači (Klemen Gerčar, Tim Gajser) ter nekdanji državni prvak Roman Jelen in še kdo.

Na avtomobilističnem delu bodo s pokalnimi dirkalniki fiat grande punto nastopili tudi nekateri nekdanji slovenski zvezdniki relija (Aleš Pušnik, Andrej Jereb, Tomaž Kaučič), prireditelji salona pa so kot novost na takšnih prireditvah v Sloveniji obiskovalcem ponudili možnost neposredne izkušnje dirke, vožnje na sovozniškem sedežu dirkalnega avtomobila.

Ob aktivnem dogajanju bo v Stožicah potekala še razstava dirkalnikov, eksotičnih superšportnih avtomobilov, dirkalne opreme in motociklov. Tako v soboto kot nedeljo bo salon mogoče obiskati med 14. in 20. uro.