Perez je bil včeraj na drugem treningu najhitrejši med vsemi, a bolj kot z dobrim časom se je Mehičan kasneje ubadal s preveliko obrabo gum.

»To je ekstremno. Zares gre za izjemno veliko obrabo gum, kar me je zelo presenetilo. Med zimskimi testiranji smo navajeni večje obrabe pnevmatik, a nikoli še nisem doživel česa takega kot letos. Med sezono nas čaka kar nekaj dirk, kjer bodo temperature lahko tako nizke, kot so sedaj tukaj, zato me vse skupaj kar nekoliko skrbi. Sicer smo še vedno v procesu privajanja na letošnje gume, zato upam, da ko bomo začeli s tekmovalnim delom sezone, se bo situacija glede obrabe spremenila na bolje. Resnično upam, da bo tako, kajti če bo obraba ostala enaka vse do Melbourna, bomo tam med dirko videli sedem ali pa celo deset postankov,« je sinoči povedal Perez, ki je v McLarnu letos zamenjal Lewisa Hamiltona, lani pa je dirkal pri Sauberju, kjer se je izkazal za pravega mojstra ohranjanja pnevmatik, zato je na večini dirk opravil postanek manj od tekmecev.

»Dirkač seveda lahko pripomore k temu, da guma dlje časa ostane dobra, a letos ni ravno tako, saj je naš vpliv na obrabo zelo majhen in glede tega ne moremo storiti skoraj ničesar. S temi gumami je težko odpeljati že tri dobre kroge. Že po prvem krogu se začneš boriti z obrabljenimi pnevmatikami, tako da se je na teh treningih trenutno zelo težko kaj naučiti o delovanju dirkalnika in njegovem obnašanju na stezi,« je še dodal Perez.