Višnarjeva je s četrtim mestom dosegla uspeh kariere na svetovnem prvenstvu v dolini Fiemme. Višnarjeva, ki je izločilne boje začela v tretji skupini, je bila celoten čas v ospredju. Dober taktičen tek in odlične smuči sta jo uvrstila v polfinalne teke, čeprav je tam osvojila tretje mesto v skupini, pa se je po času uvrstila v veliki finale. V njem je z odličnim startom držala priključek vodilne trojice vse do cilja ter pritekla v cilj kot četrta.

"Danes je bila to moja najboljša tekma. Proga je bila zelo težka, treba je bilo teči na roke, še posebej v ciljni ravnini je prišla do izraza moč v rokah. Pred prvenstvom je bil cilj finale, seveda pa sem sanjala še kaj več. Zelo sem zadovoljna, da sem v tako močni konkurenci dosegla tak rezultat, sploh po dveh tednih bolezni ter slabih in dobrih dnevih. Že zjutraj, ko sem vstala, sem se počutila odlično, na ogrevanju sem obdržala zbranost in uspelo mi je vse, kar sem si zadala. Zdaj se bom dobro odpočila ter pripravila na ekipni sprint," je uspeh kariere komentirala Višnarjeva.

Nastopile so še štiri Slovenke, ki pa niso krojile razpleta pri vrhu. Vesna Fabjan je bila 29., Alenka Čebašek 37., Nika Razinger pa 53.

"Katja je danes odtekla zares vrhunski tek, njeni časi so bili iz teka v tek boljši. Sicer je osvojila nehvaležno četrto mesto, a to je vrhunsko. Vesna je danes odtekla malenkost slabše kot zadnjo tekmo v Davosu, vendar je za klasiko to soliden rezultat. V klasiki se je Alenka približala trideseterici in pokazala soliden tek, pri Niki pa je bilo nemogoče pričakovati kaj več, saj je to njena prva velika tekma, na njej pa si je nabirala izkušnje. Pri fantih nam je zmanjkalo časa za optimalen test smuči, kar je vodilo do slabšega oprijema na vzponih. Rok bi glede na sposobnosti lahko pokazal kaj več, vsaj uvrstitve okrog 50. mesta so bile dosegljive, za Boštjana pa je, enako kot pri Niki, to prva večja tekma, kjer si nabira izkušnje," je nastope svojih varovancev ocenil glavni trener Marko Gracer.

Krijukovu zlato v moškem sprintu

Pri moških se je zmage veselil ruski smučarski tekač Nikita Krijukov, ki je bil najhitrejši že v kvalifikacijah, v finalu pa je prehitel Norvežana Pettra Northuga in Kanadčana Alexa Harveyja.

Slovenca Rok Tršan in Boštjan Klavžar sta obstala v kvalifikacijah s 63. oziroma 69. mestom.