Odvetnik nekdaj izjemno priljubljenega ameriškega kolesarja, Tim Herman, je v v televizijski pogovorni oddaji razkril, da Armstrong ne želi sodelovati z Usado in zato tudi ne bo pričal pod prisego.

Usada je želela, da bi Armstrong svojo pripoved ponovil še na uradnem zaslišanju, na katerem bi na plan najverjetneje prišle tudi doslej še nerazkrite podrobnosti o njegovem sodelovanju v razvpitem dopinškem primeru. Toda v sredo, ko je Usada postavila skrajni rok za sodelovanje na zaslišanju, se je Armstrong odločil, da s krovno ameriško organizacijo za boj proti dopingu ne bo sodeloval.

Kot je pojasnil njegov odvetnik, kolesar ne želi sodelovati v zaslišanju, ki je »uperjeno v demonizacijo nekaterih posameznikov, medtem ko Usada nima nadzora nad 95 odstotki drugih športov«. Odvetnik Henman je še dejal, da to ne pomeni, da njegov klient ne bo sodeloval v drugih preiskavah: »Če bo sestava preiskovalnega telesa mednarodna in z imeni, ki nekaj pomenijo v tem skoraj povsem evropskem športu, bo Armstrong prvi, ki bo stopil skozi vrata in povedal svoje. A zaradi različnih razlogov z Usado ne bo sodeloval.«

»Preiskavo bomo nadaljevali tudi brez njega. Obljubljamo, da bomo kolesarstvo očistili športnikov, ki se poslužujejo dopinga,« pa je novico o Armstrongovi odločitvi komentiral prvi mož Usade Travis Tygart.