Kangler meni, da so morda le dva ali trije kandidati, ki lahko sklenejo koalicijsko sodelovanje v sedanji sestavi. »Nekateri med njimi pa nikoli ne bodo v tem sestavu dosegli večine, predvsem tisti, ki so svetnike pozivali k odstopu in sodelovali pri obešanju lutk po mostovih,« je dejal nekdanji župan in pri tem izpostavil nestrankarskega kandidata Andreja Fištravca ter njegovo skupino z Borisom Vezjakom in Vesno V. Godina na čelu.

Sicer pa je Kangler še vedno prepričan, da bi bil v konkurenci teh kandidatov, ki so volivcem na voljo, znova izvoljen v prvem krogu, saj ima precej za pokazati, kaj je naredil v šestih letih županovanja. Kar se tiče odvzete diplome, je dejal, da je ne bo pisal še enkrat, pač pa bo počakal razplet sodnih postopkov.

Na vprašanje, ali se vse bolj približuje SDS, je dejal, da še vedno misli s svojo glavo, ima dobre odnose s predsednikom Borutom Pahorjem, večino poslancev, tudi z nekaterimi iz SLS, ne skriva pa simpatij do tistih, ki so Mariboru veliko pomagali. Zato je tudi podprl Milana Zvera pri predsedniški kandidaturi, desne vlade pa so bile po njegovem vedno naklonjene Mariboru in njegovim demografskim problemom.

V zvezi z dejstvom, da je prav vlada Janeza Janše nedavno deset milijonov evrov evropskih sredstev odvzela projektu gradnje nove Umetnostne galerije Maribor, je dejal, da je tudi sam napovedoval, kaj se bo zgodilo, če bo odstopil in službe mestne uprave ne bodo več v celoti funkcionirale.

O radarjih je povedal, da se jih lahko v Mariboru znebijo že danes ali jutri, a ti niso le za merjenje hitrosti v mestu, pač pa gre za večji projekt modernizacije semaforskega sistema. Če bi računsko sodišče in protikorupcijska komisija ugotovila, da je pogodba nična, potem vsaka stran nosi svoje stroške, lahko pa se občina po njegovih trditvah z Iskro sistemi dogovori, odkupi sistem in ga še naprej uporablja.

Kot je še dejal, mu ni žal da je odstopil, žal mu je le tega, da mediji niso bolj jasno povedali, kdo so bili protestniki, saj je bilo med njimi po njegovem manj kot pol Mariborčanov. Na vprašanje novinarke Radia Maribor, ali se morda pripravlja na naslednje redne lokalne volitve ni jasno odgovoril, je pa dejal, da ima kaj pokazati in da bo do takrat skušal razjasniti večino kazenskih zadev, ki tečejo proti njemu.