Četverica postavnih fantov je po svetu že leta, lahko bi rekli desetletja, nazaj zaslovela s svojim šovom, sami pa se ponašajo s tem, da so slačenje oblačil pretvorili, kot pravijo, v visokocenovni šov z vrhunsko koreografijo s plesom in petjem. Ne marajo, da jih imenujejo striptiz plesalci, ker menijo, da to podcenjuje njihovo delo, raje slišijo, da so umetniki, saj so v svojem okolju vrhunski in nekaj posebnega. Seveda pa med slačenjem in plesom med ženskami prebudijo vzdihe in kričanje.

Posebne predstavitve Chippendalesi ne potrebujejo, tako ženske kot moški jih poznajo. Znani so po erotičnih plesnih nastopih, izklesanih telesih in metuljčkih, ki jih nosijo brez srajc.

Morda niste vedeli, a prva skupina je bila osnovana v poznih 70-ih, so pa tudi prva moška skupina, ki nastopa samo za ženske. Celotna odrska zasedba sicer šteje 48 članov, sestavljena pa je iz študentov medicine, profesorjev, internetnih oblikovalcev, poslovnežev, fotografa, snemalca, borznikov, vojakov, kuharja, gradbinca, pevcev, kick boksarja in didžeja. S časom so postali tako zloglasni, da je hotel in kazino Rio All Suite v Las Vegasu samo za njih zgradil gledališče v vrednosti 10 milijonov dolarjev.