Uporabo goriškega radiča v pripravi toplih predjedi in kot priloga glavnim jedem so predstavili na delavnici v restavraciji Grad Kromberk, kjer je obiskovalce s svojimi mojstrovinami razvajal kuhar Aleš Šibav. Med drugim je pripravil žepke z goriškim radičem na čebulni omaki, belo polento z radičem in karamelizirano koreniko radiča kot prilogo potrebuševini ter tortico goriškega radiča na radičevi omaki. »Pri radiču se uporabi vse, razen ovenelih listov. Najbolj zahtevna za pripravo je korenika radiča, ki pa je tudi najbolj okusna. Gostje so presenečeni nad tako izvrstnim radičem, ki ga gojijo v Solkanu in okolici. Na voljo bo vse do konca marca,« je povedal Šibav. Okuse radiča so zalili z vini Slavčka iz Potoka pri Dornberku v spodnji Vipavski dolini in J&M iz Solkana.
Projekt Od vrtnine do umetnine (Goriški radič), ki sta ga v okviru programa Leader pripravila novogoriška mestna občina in TIC Nova Gorica, je vreden 30.000 evrov, 85 odstotkov denarja zanj pa so prejeli iz evropskega kmetijskega sklada.