Ana Uršič

Matematika mi je bila vedno všeč. Verjetno sem imela srečo, ker smo imeli v srednji šoli dobro profesorico, ki je bila sicer stroga, imela je red, a je snov dobro naučila in podala na zanimiv način. Nekateri vrstniki so pri preverjanjih znanja lahko prepisovali, kar pri nas ni bilo mogoče, vendar se mi je to obrestovalo tudi v prvem letniku fakultete, kjer pri matematičnem predmetu zaradi dobre podlage in predznanja nisem imela težav.

Klemen Škrabec

Sicer sem z matematiko končal v srednji šoli, med študijem sem imel le statistiko, pa še to je bilo samo eno leto, ampak mi je bila kot predmet všeč in zanimiva. Zdi se mi zelo uporabna veda, zato je škoda, da se zanjo zanima bolj malo ljudi. Pri tem imajo veliko vlogo predvsem profesorji, ki dijakom in učencem matematike pogosto ne znajo razložiti na privlačen in predvsem razumljiv način. Če bi znali, bi se zanjo verjetno zanimalo več ljudi.

Sara Lucu

Zagotovo eden mojih najljubših predmetov. Sicer je bilo to, kako rada imam matematiko, odvisno tudi od ocene: če česa nisem razumela in je bila ocena slabša, mi je bila manj pri srcu, če sem vse razumela, pa bolj, a kakšnih negativnih spominov nimam. Se mi pa zdi, da vse podrobnosti, ki jih na področju matematike predpisuje naš šolski sistem, niso uporabne. Osnove, kot so seštevanje, odštevanje in poštevanka, ki se jih naučimo že v osnovni šoli, nam tudi pozneje pridejo prav, kaj drugega pa ne, morda le tistim, ki gredo študirat nekaj, kar je povezano z matematiko. žir