Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Galatasaray - Schalke
1

Ambiciozni Galatasaray se je pozimi okrepil s Sneijderjem in Drogbajem, kar je povzročilo pravo evforijo pri rumeno-rdečih navijačih v Carigradu. Lepih šest točk prednosti v domačem prvenstvu igralcem Galatasaraya vliva še dodatno samozavest in mirnost pred današnjo tekmo, ki so se ji v zadnjih dneh lahko v miru posvetili, saj so zadnjo tekmo odigrali že v petek. Glede na porazno formo Schalkeja in znan izjemen motiv vseh turških moštev proti Nemcem, je jasno, da bo nocoj na Turk Telekom Areni zelo vroče, gostom pa res ne bo lahko in zato dvomim, da jim serijo slabih rezultatov lahko uspe prekiniti prav danes. Bolj verjetno je, da se jim pripeti še en visok poraz, kot pred 10 dnevi v Münchnu, ko jih je Bayern pohodil s 4:0. Kvota na domačo zmago pa je zelo lepa... (8/10)

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Milan - Barcelona
2

Milan je v zadnjem času v dobri formi in je v domačem prvenstvu nanizal kar nekaj zmag ter se na lestvici z dna povzpel že do tretjega mesta, ki si ga deli z Laziem. O scudettu sicer rdeče-črni verjetno ne morejo razmišljati, glede na grozen začetek sezone pa so že z zdajšnjim stanjem lahko kar zadovoljni. Kako realen je njihov vzpon forme, bo realno moč oceniti na današnji tekmi, ko jih čaka najtežji možen nasprotnik. Tekma proti Barceloni je vse kaj drugega kot igračkanje v vse slabši italijanski ligi proti ekipam, kot so Parma, Udinese, Atalanta in Bologna, ki jih je v zadnjem času z golom razlike ugnal Milan. Ni dvoma, da bodo imeli Katalonci na San Siru terensko premoč in vsaj dvakrat več strelov na gol in če ob tem omenimo še to, da je v nedeljo na sporedu milanski derbi, ki je za Milan v tem trenutku verjetno celo bolj pomemben, so možnosti Barcelone kar dobre. (7/10)

Hokej - Rusija – KHL

Dinamo Moskva - Slovan Bratislava
1

Dinamo je eno od le štirih moštev, ki jim je v rednem delu uspelo zbrati več kot 100 točk. Moskovčani končnico danes začenjajo s tekmo proti slovaškemu Slovanu, ki je v zahodni konferenci osvojil solidno šesto mesto, a je na 52 tekmah zbral kar 23 točk manj od Dinama. Rusi so v rednem delu sezone dobili obe medsebojni tekmi in vse razen njihovega tretjega uspeha bi bilo danes veliko presenečenje. (7/10)

Košarka – ZDA – NBA

Indiana – New York
1

Indiana je eno najboljših domačih moštev, ki pred svojimi gledalci v letošnji sezoni le redko izgublja. A v prejšnjem tednu se jim je pred premorom ob All-star vikendu pripetilo nepričakovano, da so izgubili kar dvakrat zapored in to proti ekipam, ki ne sodijo med najboljše (Brooklyn in Toronto). To jim je prav gotovo dalo misliti in na zmagovito pot so se Pacers nato vrnili z zmago proti Charlottu, doma pa imajo sedaj razmerje zmag in porazov 21-5, v drugi del sezone pa danes vstopajo s tekmo proti New Yorku, ki je njihov neposredni tekmec pri vrhu lestvice v vzhodni konferenci. A Knicks so v zadnjem času v slabi formi, saj so izgubili tri od zadnjih štirih tekem, kar bo Indiana gotovo poskušala unovčiti in se z zmago tekmecu približati le na zmago zaostanka. (6/10)