Minuli teden so dobrote, ki nosijo ime Poljub iz Ljubljane, imeli čast okušati zbrani na odprtju razstave Da Vinci – Genij na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, prav vsi pa jih lahko odslej ekskluzivno okusite v Čopomani v Čopovi ulici.

»S torto Ljubljana, o kateri si lahko Slovenci in turisti preberejo na spletnih straneh Visit Ljubljana in v brošuri In your pocket, smo združili sestavine iz različnih regij Slovenije: bučnice, kostanj, med, ajdo in fige, te okuse nadaljuje tudi Poljub iz Ljubljane. Pri piškotu kostanjevo kremo dopolnjujejo semena buč, ki mu dajejo edinstven in prepoznaven okus v poplavi tako imenovanih makronov, ki so jih modne smernice iz Francije zanesle tudi k nam,« pravi Eva Strohmaier Ocvirk, poleg Marjana Nemaniča in prof. dr. Janeza Bogataja idejna vodja novega kulinaričnega izziva.

Piškoti so pakirani v lične in praktične embalaže, ki nadaljujejo zgodbo blagovne znamke Torta Ljubljana, širijo ponudbo ter dvigujejo prepoznavnost ljubljanski kulinarični in turistični ponudbi. Tako kot torta Ljubljana so izdelani brez umetnih sladil in konzervansov ter razen čokolade izključno iz slovenskih sestavin.

Navdušeni Štajerci

»S prodajo torte smo zelo zadovoljni, kar nam daje potrditev, da delamo v pravi smeri, tako vsebinsko kot tudi komunikacijsko. Embalaža je zelo močan element, saj še poudarja retrovidez, s starejšo fotografijo Ljubljane iz zraka. Ljubljančani pa tudi gostje od drugod, posebno Štajerci, so jo vzeli za svojo. Zelo sem počaščena, ko ob sobotah pridejo ljudje s tržnice in naročijo 'eno Lublano'. Večina ljudi nam čestita in želi, da bi blagovna znamka živela še dolgo, ter pravi, da je Ljubljana to potrebovala,« s ponosom zaupa Strohmaier-Ocvirkova.

Za zdaj torto prodajajo še v Slovenskem etnografskem muzeju in bistroju Platana, v načrtu pa imajo tudi prodajo v kavarni ljubljanskega hotela v središču mesta.