Podobno velja tudi za testenine; na zob kuhane testenine so čvrste, niso razkuhane. To je še posebno pomembno, kadar testenine obdelamo še enkrat, denimo da jih po kuhanju še spečemo ali opražimo.

Ne glede na to, kako želene so popolno kuhane testenine na zob, se jih je potrebno naučiti pravilno kuhati. Obstaja nekaj trikov, s katerimi ugotavljamo, ali so testenine že kuhane na zob. Denimo pri špagetih. Špaget prepolovimo in če je v sredini barva nekoliko temnejša, so ravno prav kuhani. Če je še bela, še niso kuhani. Drugi način je, da s kuhalnico vzamemo iz lonca en špaget in če se na koncu nekoliko izboči in ne visi mlahavo, so kuhani ravno prav. Prav tako lahko pravilno kuhane testenine prepoznamo po videzu: rahlo posteklenele so pravilno kuhane. Najbolj varna metoda za kuhanje na zob pa je veliko izkušenj. Večkrat boste vrgli špagete v krop, hitreje se boste naučili, kdaj so ravno prav kuhani. In še – testenine, kuhane na zob, imajo nižji glikemični indeks kot razkuhane.