"Avstrija se je zopet pokazala kot nacija številka ena v smučarskem športu! Bučanje v ciljni areni, korektno navijanje in veliko spoštovanje do najboljših smučarjev! Pravi smučarski praznik! Zato je bilo lepo biti del tega dogodka in se pokazati v najboljši luči," je v uvodu zapisala Tina Maze pod fotografijo njenih treh medalj - srebrnih iz veleslaloma in superkombinacije ter zlata iz superveleslaloma, ki se bleščijo v soncu na peščeni plaži.

"Počitek je prišel prav. Zamenjati belo barvo snega za zeleno barvo trave in modro morje je pravi balzam za dušo. Ker sem veliko energije, moči in hitrosti nabirala na plaži, sem vse tri 'GOSPE' prinesla v zahvalo."

"Ocena svetovnega prvenstva je sedi 4! Nisem naredila vsega, nisem vedno pokazala svojih najboljših voženj. Kljub temu so zlata in dve srebrni medalji izjemen in zgodovinski uspeh. Preveč sem popustila v smuku in super kombinaciji. Vse ostalo štejem za dobro borbo," je nastope na svetovnem prvenstvu v Schladmingu ocenila Mazejeva.

"Utrujenost je bila že prisotna, zato se zahvaljujem vsem navijačem, sponzorjem, novinarjem in konec koncev tudi moji družini, ki razume, da ob takšnem norem ritmu potrebujem več časa zase, da se lahko dobro pripravim na tekme."

Tina Maze bo znova stopila na sneg že konec tega tedna, saj jo v Meribelu v Franciji čaka vikend hitrih disciplin. V skupnem seštevku svetovnega pokala ima 29-letna Črnjanka 1694 točk, drugouvrščena Nemka Maria Hoefl-Riesch pa 806. Do konca sezone oziroma finala v švicarskem Lenzerheideju so še tri postaje - Meribel, Garmisch-Partenkirchen in Ofterschwang.

"Čaka nas še sklepni del sezone. Nanj se bom pripravila z vsem svojim znanjem. Želim izpeljati sezono v vrhunskem slogu. Verjetno mi bo adrenalin popustil šele maja in od sreče se bom zjokala nekje na samem. Do takrat pa pokončno naprej," je zapis zaključila Tina Maze.