Muzej, ki trenutno gosti razstavo upodobitev golih moških od leta 1800 do danes, je bil ogret na približno 21 stopinj Celzija. V muzeju zagotavljajo, da se to nikomur ni zdelo premrzlo. Še več, neka skupina je bila celo tako navdušena, da se je po ogledu razstave podala še pred poslopje muzeja in se fotografirala pred več metrov veliko skulpturo golega moškega v ležečem položaju Mr. Big umetnice Ilse Haider.

So pa obiskovalci na sebi obdržali nogavice in čevlje. Bosonogo sprehajanje po mrzlih muzejskih ploščicah bi vendarle lahko bilo preveč.

Razstava je sicer nastala na pobudo nekega nemškega nudističnega združenja. Večina obiskovalcev se je strinjala, da je takšno doživetje razstave resnično nekaj posebnega.

Razstava z naslovom Goli moški, ki prikazuje različno doživljanje moške golote skozi zgodovino, je tudi sicer požela veliko zanimanja. Lani se je število obiskovalcev muzeja predvsem zahvaljujoč omenjeni razstavi in posebni razstavi v čast avstrijskemu slikarju Gustavu Klimtu povečalo za 17 odstotkov.