Z dosežki sta še najbolj opozorila Božič s petim in Jarc z devetim mestom v zadnji etapi dirke Po Omanu, a kot pravi Božič to ni bilo v ospredju. »Sam sem imel le eno pravo priložnost, da sem lahko sprintal. Preostali fantje so bili večinoma podrejeni ekipam in so redko dobili proste roke. Rezultati nas Slovencev tako ne odražajo tega, da smo slabi,« opozori. »Mezgeca je bilo v zaključku vedno videti spredaj. Kump se je, kot sem videl, dobro znašel in bil vseskozi v pomoč Contadorju za skupno razvrstitev. Koren je vsem že znan asistent Petra Sagana, ki je že pokazal svoj zmagoviti šov. Tudi Jarc je bil vseskozi spredaj. In če prištejem še to, da je v karavani vsako leto več tudi mehanikov in maserjev, je velikokrat med dirkami veliko bolj domač občutek, kot je bilo še pred leti. Lepo je bilo v takem okolju začeti sezono, čeprav je bilo vroče,« pokroviteljsko opiše, kar mu kot neformalnemu kapetanu reprezentance mlajši ne oporekajo.

Ko je strnil vtise s svoje plati, je bilo slišati le optimizem. »Že nekaj časa sem si želel voziti ti dirki in po tej prvi izkušnji lahko pritrdim, da sta za začetek sezone to po mojem najboljši dirki. Obe sta vrhunsko organizirani. Nisem imel velikih pričakovanj, saj iz izkušenj preteklih let vem, da se mi forma stopnjuje skozi niz tekmovalnih dni. Tako sem prve dni le pomagal in se iz dneva v dan bolje počutil. Edino pravo priložnost pa sem na koncu dobro izkoristil. Če sem tik za Gossom in pred Boonenom nekaj velja. Sicer sem se nadejal, da bi bilo več sprinterskih zaključkov, a sem tudi v etapah, kjer je bil zaključek speljan v strmejše klance in so se na njih udarili Nibali, Froome, Contador, Evans, Rodriguez, spoznal, da so se noge dobro vrtele. Če bom ostal zdrav, kar je zdaj bistveno glede na temperaturne razlike, potem bi na prvi veliki etapni dirki Pariz–Nica prve dni marca že lahko kaj pokazal. Vsaj do zdaj se mi zdi, da sem dobro delal čez zimo,« je pristavil nasmejan.

Dobro gre v teh dneh tudi preostalim slovenskim kolesarjem. Kolesarji Adrie Mobila so že na uvodni italijanski klasiki za VN Laigueglie dokazali, da bodo obdržali sloves ene najboljših ekip razreda »kontinental«, čeprav je Matej Mugerli kljub sedmemu mestu v cilju zmajeval z glavo: »Na zadnjem klancu sem le malo zamudil pobeg trojice z zmagovalcem Filippom Pozzatom. Za nameček me je po lovu tik pred ciljno črto prehitela še trojica iz zasledovalne skupine.«

Po Andaluziji je vse presenetil Simon Špilak. Na kratkem uvodnem ravnem kronometru ga je ugnal le Alejandro Valverde, v prvi etapi z zaključkom v kratek strm klanec pa je obdržal visoko četrto mesto v skupnem seštevku. Tudi Jani Brajkovič je na tej »dirki proti soncu« med petnajsterico. Špilaka je razveselila tudi odločitev Mednarodne kolesarske zveze UCI, da bo z dobljeno tožbo pred mednarodnim športnim razsodiščem CAS njegova Katjuša kot 19. ekipa dobila status ProTeam.