Čeprav mladeniču s svojo ekipo Bojsi letos ni uspelo ubraniti naslova mladinskega državnega prvaka, se je toliko bolje odrezal na mladinskem evropskem prvenstvu, kjer je zasedel sedmo mesto. Dosežek je še toliko večji, če v zakup vzamemo, da dvorane za kerling pri nas ni, zato lahko trenirajo le v Zalogu in na Jesenicah. Kot pove Uršič, je zanimivo, da se je posledično tudi v kerlingu razvilo rivalstvo med prestolnico in železarskim mestom. »Vsi smo dobri prijatelji in hodimo trenirat drug k drugemu, a nekaj je tudi rivalstva, ki se je preneslo prav s hokeja. Vendar za zdaj še ni pretirano hudo,« pravi Gašper Uršič, ki mu v ekipi, ki jo sestavljajo štirje igralci, pripada vloga kapetana.

Ker je kerling pri nas še zelo mlada disciplina, so tudi reakcije ljudi, ko izvedo, da se nekdo ukvarja z njim, zelo različne. Uršič tako priznava, da je občasno deležen zbadljivk. »Nekateri naš šport poznajo, spet drugi se nam smejejo. Obstajajo klasične šale, da nam gre pometanje dobro od rok in to lahko počnemo tudi doma. Je neki podcenjujoč odnos do tega športa, a tega je hitro konec, ko se nekdo poskusi v njem ter uvidi, da le ni tako lahko, kot je videti po televiziji,« obrazloži študent grafičnega oblikovanja, katerega dolgoročen cilj je nastop na olimpijskih igrah.

Prav želja po udeležbi na največjem športnem dogodku na svetu je tudi botrovala temu, da se je odločil za treniranje kerlinga. »S prijateljem sva na smučanju ugotovila, da kerling ekipe pri nas sploh ni, olimpijske igre pa bi rada videla od blizu. Smučarja nisva, smučarska skakalca in hokejista tudi ne, s kerlingom lahko še najlažje prideva zraven.« Pot do tja seveda še zdaleč ne bo lahka, vendar Uršič verjame, da je »filmski cilj«, kot sam imenuje morebiten nastop na igrah, uresničljiv med leti 2022 in 2030. Veliko je odvisno tudi od tega, ali bo Slovenija v naslednjih nekaj letih dobila svojo dvorano za kerling.

Veliko časa Uršič nameni tudi dejavnostim na slovenski kerling zvezi, kjer je član komisije za trženje, čeprav se zaveda, da je šport za zdaj še premalo privlačen za sponzorje, da bi lahko živel zgolj od njega. »O tem sem že razmišljal. Kerling je nov šport in nova tržna niša, tako da če se ga pravilno zastavi, bi se morda lahko celo živelo od njega. Vendar imam trenutno tudi nekatere druge ambicije. Tudi najboljši igralci se ne ukvarjajo zgolj z njim, ampak imajo tudi druge vire zaslužka,« pojasni Uršič, ki v prostem času nastopa v improligi, s prijateljem pa enkrat tedensko vodi tudi spletni radio.