Janus o izboru ekipe ni veliko razmišljal, saj njegovi varovanci to zimo blestijo. "Po novoletni turneji so šli rezultati skokovito navzgor, na stopničkah smo stali na vsaki tekmi. Te rezultate je treba spoštovati. Težko je zdržati takšen ritem vso sezono, ampak nam za zdaj lepo uspeva, tako da lahko fantom le čestitam za dosedanji del sezone. Letos smo že presegli lanski skupni zbir točk v pokalu narodov, tako da je že pred prvenstvom za sezona najuspešnejša v zgodovini slovenskih smučarskih skokov," je uvodoma pred odhodom na prvenstvo dejal Janus.

"Na prvenstvo bo odpotovala najboljša peterica v svetovnem pokalu. Naši cilji so na obeh posamičnih tekmah, tako na manjši kot veliki skakalnici, ena uvrstitev do 6., ena do 15 in ena do 30. mesta. Na ekipni tekmi je cilj uvrstitev med prvih pet, na tekmi mešanih ekip pa med najboljših šest. Zavedam se, da so naša pričakovanja visoka, a željo imamo in obljubimo, da se bomo borili," je dodal glavni trener, ki bo ekipo pred odhodom v dolino Fiemme najprej v torek odpeljal še na trening v Planico, v sredo fante čaka lažji trening v Kranju, v četrtek pa se bodo odpravili proti Predazzu in na prizorišču prvenstva opravili prvi uradni trening.

Janus: treba je ostati realen

Čeprav so slovenski orli to zimo ekipno izjemno močni, saj so na dosedanjih štiri ekipnih tekmah v svetovnem pokalu štirikrat stali na zmagovalnem odru - v Zakopanah in Willingenu so zmagali, v Kuusamu in Oberstdorfu pa so bili tretji - in jih to avtomatično uvršča med favorite za kolajno na ekipni tekmi v Predazzu, pa se s kolajno ne Janus ne fantje ne obremenjujejo. "Zavedam se, da po takšnem trendu rezultatov, ki ga imamo ta čas, ko domov prinašamo same stopničke, javnost pričakuje od nas kolajno, a treba je ostati realen. Svetovna prvenstva so vedno zgodbe zase in mislim, da bodo te tudi letos zelo napete in nepredvidljive," poudarja Janus.

Najboljši slovenski skakalec Kranjec se veseli svojega šestega nastopa na SP: "Moji skoki so ta čas na visoki ravni. Moj prvi cilj je da prikažem čim bolj tehnično pravilne skoke. Nimam kakšnih prioritet, vezanih na manjšo ali večjo skakalnico, saj če pravilno skačeš, daleč nese tudi na 90-metrski skakalnici. Na olimpijskih igrah sem bil, denimo, boljši na manjši skakalnici. Vsakič bo treba dobro nastopiti."

Hvala, ki ima v tej zimi za popotnico pred Predazzom v žepu dva naslova mladinskega svetovnega prvaka in še "svežo" zmago v svetovnem pokalu v Klingenthalu, pravi, da bo po vseh uspehih zagotovo lažje nastopiti na SP: "Tekma v Klingenthalu je bila zelo spremenljiva. Oba skoka sem naredil dobra, a imel sem tudi nekaj sreče. Pred samo tekmo zmage nisem pričakoval, a zgodila se je, kar je super. A zaradi tega rezultatsko nimam nič večjih ciljev pred prvenstvom, želim si obdržati raven skokov z zadnjih tekem in če mi bo to uspelo, bom lahko zadovoljen zapustil dolino Fiemme."

Skakalce v četrtek čaka najprej uradni trening, nato pa bodo v petek na sporedu kvalifikacije za sobotno tekmo na manjši skakalnici, na kateri je leta 1991 Franci Petek osvojil naslov svetovnega prvaka. Ker v kvalifikacijah SP lahko nastopijo le po štirje reprezentanti, je že zdaj jasno, da je Pungertar na SP odpotoval kot rezerva. "Matjaž je na prvenstvo odpotoval kot peti tekmovalec, saj so štirje ta čas močnejši od njega, tako da ni skrivnost, kateri štirje bodo nastopili v kvalifikacijah. Mislim, da so vikendi v svetovnem pokalu lepo pokazali, kje je kdo," je sklenil Janus.