Obama je Predsednikov dan izkoristil za "moški izlet" na Florido in tam odigral 18 lukenj v družbi Tigerja Woodsa ter dveh prijateljev. Pred tem je Obama obiskal še legendarnega trenerja Butcha Harmona, ki je skrbel za Woodsa, ko je ta osvojil štirinajst 'major' naslovov, in se dal poučiti o določenih segmentih igre. Kot poročajo ameriški mediji, se je družba na igrišču zelo zabavala, Woods pa je že na prvi luknji pokazal svoje mojstrstvo in jo zaključil z udarcem pod parom.

Obama večino prostega časa preživi ob igranju golfa. Največ igra na vojaškem igrišču pri Washingtonu, vsako leto pa si z družino, ki je bila tokrat na smučanju v Skalnem gorovju, privošči golfski oddih na Havajih ali Massachusettsu.

Privlačnost do negovanih zelenic je že tradicija med ameriškimi predsedniki. Dwight Eisenhower je bil član slovitega kluba Augusta National, Bill Clinton se je med predsednikovanjem celo poškodoval na golf igrišču, ko je igral z legendarnim Gregom Normanom, golf pa so igrali tudi George Bush, Gerald Ford, Richard Nixon, George W. Bush in John F. Kennedy, ki je bil po pripovedovanju pravi mojster pri udarjanju majhne bele žogice.