Špela Rogelj je na drugi tekmi v Zgornji Savinjski dolini osvojila šesto mesto, Anja Tepeš osmo, Urša Bogataj je bila deveta, Maja Vtič 11., Eva Logar pa je končala na 13. mestu. Brez finala sta ostali Manja Pograjc, ki je osvojila 41. mesto, in Barbara Klinec, ki je v soboto osvojila prve letošnje točke v svetovnem pokalu, včeraj pa je bila diskvalificirana.

Šestnajstletna Takanašijeva je na dveh tekmah na Ljubnem pokazala, zakaj je na vrhu skupnega seštevka. V tej sezoni je vrhunske uvrstitve nizala na vsaki tekmi, ob tem je osvojila še naslov mladinske svetovne prvakinje, na Ljubnem pa poskrbela, da je veliki kristalni globus dve tekmi pred koncem sezone že njen. »Zelo sem vesela zmage. Uživala sem v skokih,« je bila po tekmi kratka Japonka.

Skakalke, ki jih vodi trener Matjaž Triplat, so tudi včeraj poskrbele za lep ekipni uspeh. Da bi bil še lepši, jim je zmanjkalo le nekaj sreče, kajti dvakrat so končale tik pod odrom za zmagovalke. V slovenskem taboru je bilo po tekmi precej jeze, Triplata je zmotila sprememba naleta tik pred skokom Požunove. »Ta jeza... Naredila se je ena neumna napaka, ki se ne bi smela zgoditi. Nekdo je zahteval nižje naletno mesto in to lahko stori samo njen trener, torej jaz. Tu se je zmotila njena procedura. Jezen sem, ker se je to zgodilo letos že štirikrat in tako se tekme ne sme voditi,« je bil najprej slabe volje Triplat, o samih skokih deklet pa je veselo dodal: »Odlično. Čestitam puncam. Prikazale so nekaj 'luštnih' skokov in to je mogoče najbolj pomembna stvar, ki nas navdaja z optimizmom za naprej.«

»Res sem zadovoljna, tudi s tem četrtim mestom. Skoka sta bila solidna, res sem se potrudila po najboljših močeh. Tudi vzdušje je neprecenljivo, preostale skakalke pravijo, da je res najlepše skakat na Ljubnem,« je po tekmi dejala najboljša slovenska posameznica v tej sezoni. »Vsi si želimo stopničke, še vedno se nam izmikajo. Mislim, da bo tudi za nas prišel čas. Zadovoljna sem z rezultatom in res sem vesela, da sta mi uspela dva dobra rezultata prav tu na Ljubnem,« pa je povedala Rogljeva.

Že v soboto so Slovenke poskrbele za lep ekipni uspeh. Rogljeva je končala tik pod odrom za zmagovalke na četrtem mestu, Požunova je bila peta, Bogatajeva deveta, Logarjeva 11., Tepeševa 17., Klinčeva 20. in Vtičeva 26. Brez točk je ostala le Manja Pograjc, ki je tekmo končala na 41. mestu.

Tekmi na Ljubnem sta bili za smučarke skakalke generalka pred vrhuncem sezone – članskim svetovnim prvenstvom v Predazzu. Ženska tekma bo na sporedu 24. februarja, do konca sezone pa se bodo nato merile še dvakrat: v Trondheimu in Oslu. sta