Včeraj smo imeli nekaj smole z najmlajšim. Glede na televizijsko sliko bi lahko rekel, da je Jaka Hvala malo utrujen. Morda nimam povsem prav, a nekaj je moralo biti, kajti to niso bili njegovi pravi skoki. Toda letalnice zahtevajo svoj davek, predvsem pri mlajših. To ugotovimo tudi, če pogledamo proti konkurenci. Norvežani z izjemo Stjernena v soboto niso bili tako superiorni kot včeraj, podobno velja za Nemce in Avstrijce. Po dveh prespanih nočeh skakalec na letalnici dobi občutek v nogah, zato so bili nastopi včeraj boljši. Včeraj so se izkazali vsi, ki so favoriti za svetovno prvenstvo. S formo slovenskih skakalcev pred tekmovanjem v Predazzu smo lahko zelo zadovoljni. Zdaj je treba le še po pameti pripraviti fante. Menim, da bo našim to uspelo.

Slabši nastopi v Oberstdorfu na Hvalo pred svetovnim prvenstvom ne bodo vplivali negativno. Svoje je naredil in je lahko povsem miren. Ni nobene potrebe za paniko. Strokovnemu vodstvu povsem zaupam. Menim, da bodo potegnili prave poteze. Verjamem, da v Predazzu lahko osvojijo kolajno, ekipno ali posamezno. Kolajno lahko povsem realno pričakujemo.

Resda so nekateri najboljši skakalci ubrali drugačno taktiko in izpustili zadnje tekme, da bi se pripravili na svetovno prvenstvo. A našim tega ni bilo treba storiti. Ni bojazni, da bi bili naši utrujeni na svetovnem prvenstvu. Opaziti je, da uživajo v dobrih skokih in vedo, zakaj kdaj skočijo malo slabše. Družijo se, so dobri kolegi, vzdušje je odlično, kar je osnova za vrhunski rezultat.