S porazom v Silkeborgu so si Velenjčani otežili pot do drugega mesta in lažjega nasprotnika v osmini finala. Pred zadnjim krogom imata tako Gorenje kot Metalurg po 12 točk (Velenjčani gostijo Kielce, Makedonci pa Dance), ob enakem končnem številu točk pa bi bila druga ekipa iz Skopja zaradi boljšega izkupička na medsebojnih tekmah.

Na Danskem so imeli slovenski prvaki pet minut pred koncem prvega polčasa že občutno prednost (12:8), na začetku drugega je bila spet enaka razlika (16:12, 18:14, 22:18), a v 52. minuti se je spet vse začelo znova (22:22). Ko sta po vodstvu Skandinavcev s 26:24 v predzadnji minuti zadela Matej Gaber in Jure Dolenec, slednji le osem sekund pred koncem, je kazalo, da bo Gorenje le odneslo točko. A Danci so osvojili obe, velenjski rabelj pa je bil Rasmus Lauge Schmidt, ki je zmagoviti zadetek dosegel prav v zadnji sekundi.

Z zmago v predmestju Budimpešte bi krimovke storile velik korak k polfinalu, a so zapravile lepo priložnost. Proti Madžarkam trener Tone Tiselj ni mogel računati na vratarko Jeleno Grubišić, ki si je na sobotnem treningu zvila gleženj, a jo je dobro zamenjala Sergeja Stefanišin. Slovenske prvakinje so dobro začele (9:6), a so gostiteljice s tremi zaporednimi zadetki poskrbele za izenačenje. Tisljeva četa, ki jo je bodrila tudi njena nekdanja igralka Andrea Lekić, je v končnici prvega dela dodala plin (15:11), a namesto visoke prednosti odšla na odmor samo s plus ena.

Tudi v drugem polčasu je Krim nadaljeval slabo igro, oslabljeni Ferencvaroš pa je s Zsuzsanno Tomori na čelu (10 zadetkov) prevzel pobudo. Tudi tesno pokrivanje Tomorijeve ni pomagalo, prva strelka pa je Krimovo usodo zapečatila z zadetkom s sedmih metrov za 28:23 osem minut pred koncem, čeprav se je gostjam še uspelo približati na 26:28. »Tokrat smo se prvič znašli v malo bolj stresni situaciji, malo bolj vroče občinstvo je bilo, sodniški kriterij pa malce drugačen, kot so ga punce vajene. V prvem polčasu smo relativno dobro igrali, imeli pa smo težave, kako ustaviti njihovo tranzicijo. V drugem polčasu nam je to bolje uspelo, a je obramba popustila, v napadu pa smo bili slabši,« je ocenil trener Tone Tiselj. Na prvi tekmi v skupini 2 je Oltchim doma premagal Zvezdo z 29:25 (16:16).

Liga prvakov, skupina C, 9. krog: St. Peterburg – Metalurg 14:32 (10:18), Kielce – Chambery 36:32 (18:17), Bjerringbro-Silkeborg – Gorenje 27:26 (12:14), vrstni red: Kielce 18, Gorenje in Metalurg po 12, Silkeborg 8, Chambery in St. Peterburg po 2. šr, dek