Enaintridesetletna Velenjčanka tako ostaja pri enaintridesetih naslovih med dvojicami na turnirjih WTA, uvrstitev v finale, drugič letos, potem ko sta s Petrovo zmagali že v Sydneyju, pa je dokaz, da je Srebotnikova po slabi lanski sezoni, v kateri je zamenjala dve partnerki, našla odlično soigralko. Leto mlajša Nadja Petrova zaseda 12. mesto na svetu med posameznicami in peto med dvojicami. Srebotnikova je bila pred turnirjem v Dohi petnajsta na lestvici WTA, z novimi 620 točkami pa se bo povzpela za dve ali tri mesta.

Errani in Vinci sta v finalu dosegli štirinajsto zaporedno zmago. Šest sta jih potrebovali za slavje na odprtem prvenstvu Avstralije, tri za naslov v Parizu, enkrat sta vmes slavili v pokalu Fed, ta teden pa sta premagali vse štiri tekmice, vključno z drugima nosilkama v finalu z 2:6, 6:3 in 10:6.

* Izid, finale:

Sara Errani/Roberta Vinci (Ita/1) - Katarina Srebotnik/Nadja Petrova (Slo/Rus/2) 2:6, 6:3, 10:6.

Nadal do naslova v Sao Paulu

Španski zvezdnik Rafael Nadal se po poškodbi kolena in sedemmesečni odsotnosti z igrišč zelo uspešno vrača v teniško karavano. Nekdanji prvi igralec sveta je v Sao Paulu prišel do svojega 51. turnirskega naslova, potem ko je v finalu na 455.775 dolarjev vrednem turnirju premagal Argentinca Davida Nalbandiana s 6:2 in 6:3.

Za Nadala je to druga zmaga na tem turnirju, prvič je zmagal leta 2005, ko je bilo tekmovanje še v Costa do Sauipeju.

Nadal je po vrnitvi na igrišča nastopil na dveh turnirjih in v obeh zaigral v finalu. Danes je v Braziliji zmagal, pred enim tednom pa je v Vina del Maru izgubil proti Nalbandianovemu rojaku Horaciu Zeballosu.

* Sao Paulo, ATP (455.775 USD):

- finale:

Rafael Nadal (Špa/1) - David Nalbandian (Arg) 6:2, 6:3.