Tiselj tokrat ni mogel računati na prvo vratarko Jeleno Grubišić, ki si je na sobotnem treningu zvila gleženj, zato jo je v začetni postavi kar uspešno zamenjala Sergeja Stefanišin. Ob njej so zaigrale še Daniela Piedade kot krožna napadalka, Carmen Martin in Tamara Mavsar na krilih ter Andrea Penezić, Nina Wörz in Barbara Lazović na zunanjih položajih.

Ekipi sta po pričakovanjih začeli precej enakovredno, dobro v obrambi, malo manj v napadu. Malce bolje se je v tem pogledu sprva odprlo Ljubljančankam, ki so imele ves čas zadetek ali dva prednosti, v 15. minuti pa so prek Tamare Mavsar, ki je zaključila lep protinapad, prvič povedle za tri gole (9:6). Nekaj nezbranosti v napadu in dvominutna kazen Piedadejeve pa sta bili dovolj, da so domačinke izenačile na 9:9.

Toda gostje, ki jih je prišla bodrit tudi nekdanja soigralka in zdajšnja članica Györa Andrea Lekić, so v nadaljevanju spet z dobro obrambo preprečevale namere domačih igralk, v napadu pa bile učinkovite. Posledično se je to pokazalo tudi na semaforju, izid je bil vse bolj na strani Krima, v 25. minuti je Katarina Krpež zabila za dotlej najvišjo prednost - 15:11. Ko je kazalo, da se lahko dvakratne evropske prvakinje dokončno "odlepijo", saj so tudi Tisljeve rotacije in menjave delovale, pa je prav v izdihljajih polčasa Krimova zbranost nerazumljivo padla. Streli so bili nenatančni, vračanje v obrambo prepočasno, tako da so Ljubljančanke na glavni odmor nesle namesto štirih, petih le zadetek naskoka.

Še več, slaba igra Krima se je nadaljevala tudi v uvodnih minutah drugega polčasa. Kar naenkrat ni bilo več pravih rešitev v napadu, na drugi strani pa so domačinke, ki so sicer pogrešale poškodovani igralki Szandro Zacsik in Nereo Pena, s kombinatorno igro nekajkrat izigrale gostujočo obrambo in prišle v 34. minuti do prvega vodstva na tekmi (17:16). Piroska Szamoransky je v 35. minuti še povišala prednost (18:16). Krimovke sicer domačinkam, pri katerih je bila vse bolj razpoložena Zsuzsanna Tomori, niso dopustile pobega, a jih vendarle v naslednjih minutah ves čas lovile.

Tiselj je v teh trenutkih tokrat nerazpoloženo Lazovićevo menjal s Susann Müller, a prav Nemka je nato zapravila nekaj napadov, tako da so Madžarke v 48. minuti prišle do prednosti s 26:23. Kljub spremenjeni obrambi in "obližu" na Tomorijevi so se krizne minute Krima nadaljevale. Prav Tomorijeva je v 50. minuti s sedmih metrov zabila za 27:23, za nameček pa so gostje skoraj istočasno dobile dve dvominutni kazni. Ko je Tomorijeva v 52. minuti znova unovčila sedemmetrovko za 28:23, je bil zmagovalec praktično odločen, čeprav so se gostje do konca enkrat še približale na dva gola (26:28).