Tina Maze je na velikem odru v okviru zaključne prireditve svetovnega prvenstva v Schladmingu nastopila s slovenskimi glasbeniki Matjažem Jelenom (Šank Rock), Tangels, Mary Rose, Samuelom Lucasom in SoulGregom. Glasbeniki so se posebej za to priložnost združili moči s slovensko šampionko v "Feel Slovenia Band" ter za kakšne pol ure na velikem odru prireditvenega prostora za podelitev medalj podarili koncert v živo z naslovom "Feel Slovenia".

Množici s plapolajočimi avstrijskimi zastavami, med katerimi je zavihrala tudi kakšna slovenska, videl pa se je tudi napis Tina Maze Carica, je Korošica zapela svojo glasbeno uspešnico My way is my decision (Moja pot je moja odločitev), nato pa je skupaj s slovenskimi glasbeniki zapela še zimzeleno rock mega uspešnico We Are the Champions (Mi smo šampioni) britanske skupine Queen.

Preberite še, kaj si o današnjem slalomu misli Dnevnikov dopisnik iz Schladminga Uroš Šemrov.

Pred tem so v Schladmingu opravili še zadnje javno žrebanje startnih številk, za moški slalom, sklepno dejanje svetovnega prvenstva. Žreb je bil precej naklonjen gostiteljem prvenstva. Največji avstrijski zvezdnik, od katerega avstrijska športna javnost pričakuje prvo zlato kolajno v individualni disciplini, Marcel Hirscher, bo nastopil s startno številko 2. Pred njim bo s startno številko 1 slalom odprl Mario Matt. Tretjo startno številko bo nosil Nemec Felix Neureuther.

Na startu so tudi štirje Slovenci. Mitja Valenčič bo nosil startno številko 20, Miha Kürner ima startno številko 37, Matic Skube 46, Patrick Jazbec pa bo startal s startno številko 52. Jazbec si je nastop na slalomu priboril v današnjih kvalifikacijah v Reiteralmu. Na startu slaloma pod goro Planai je sicer 100 tekmovalcev iz 57 držav. Prva vožnja bo ob 10. uri, druga pa se bo začela ob 13.30.