Na tekmi v Detroitu je v ekipi Anaheima izstopal Andrew Cogliano, ki je v zadnji tretjini zadel kar dvakrat.

V Los Angelesu so branilci naslova Stanleyjevega pokala povedli v drugi tretjini, ko je zadel Kyle Clifford, v 42. minuti pa je za predčasno odločitev in vodstvo z 2:0 po podaji Kopitarja poskrbel Mike Richards. Končnica je bila napeta, saj so gostje dve minuti in pol pred koncem z zadetkom Nicka Foligna znižali in želeli izsiliti vsaj podaljšek.

Kralji so znova izjemno odigrali v obrambi, saj so tekmeci na njihova vrata sprožili le 13 strelov. Vse pa bi bilo zaman, če bi tekmeci po zadetku Foligna zadeli. Namesto vratarja Sergeja Bobrovskega (20 obramb) so v igro poslali dodatnega napadalca ter se za celih 90 sekund preselili v obrambno tretjino domačih, katerih obramba pa je ostala trdna, čeprav manjkajo poškodovani Matt Greene, Willie Mitchell in Alec Martinez. Kralji so tudi tokrat kljub dokaj zanesljivemu vodstvu v drugem delu popustili, tudi v obrambi, in ogrozili zmago.

»Skušamo izboljšati ta del naše igre. To je za nas ključnega pomena,« je dejal trener domačih Darryl Sutter. Slednji ima zamenjave svojega glavnega vratarja tako rad, kot preveč kazenskih minut svojih igralcev, vendar se je tokrat odločil drugače. Zato je prvič po več kot dveh letih že drugo tekmo zapored v vratih stal Jonathan Bernier namesto Jonathana Quicka in ubranil 12 strelov.

Domači so na 2:0 povišali v začetku zadnje tretjine, ko so imeli po izključitvah Jareda Bolla in Fedorja Tjutina na ledu dva igralca več. Kopitar je šel po plošček vse do sredine igrišča, nato lepo podal do Richardsa, ki je streljal in zadel v nogo Nikito Nikitina. Plošček je presenetil Bobrovskega in končal v mreži. Richards je dosegel svoj štiristoti gol v NHL.