Konkurenca na zadnji postaji nemške turneje je nekoliko okrnjena, saj izmed desetih najboljših letalcev v letošnji zimi manjkajo Švicar Simon Ammann, Čeh Jan Matura in Poljak Kamil Stoch, ki so se umaknili na priprave za svetovno prvenstvo v dolini Fiemme.

V močnem sneženju in z vetrom v hrbet, zato je bilo veliko prekinitev kvalifikacijske serije, so bili izmed tekmovalcev, ki so imeli nastop zagotovljen vnaprej, najboljši Robert Kranjec (195 m), Norvežan Andreas Stjernen (192,5 m) in Peter Prevc (192 m, dve naletni mesti niže). Avstrijec Gregor Schlierenzauer, vodilni v svetovnem pokalu in posebnem točkovanju poletov, je poletel 186 metrov, potem ko je bil v obeh serijah za trening boljši od najhujšega tekmeca iz Slovenije v boju za mali kristalni globus. Kranjec je pristal pri 182 in 190,5 m, Schlierenzauer pri 201,5 in 193,5 m. Jurij Tepeš je v kvalifikacijski seriji skočil 184 metrov, Jaka Hvala pa 180 metrov.

Po današnji tekmi posameznikov bo jutri še ekipna preizkušnja (oba dneva začetek ob 17. uri), s katero bodo sklenili nemško turnejo. V posebnem točkovanju za ekipno zmago, ki prinaša denarno nagrado 100.000 evrov, vodi Slovenija.

Smučarke skakalke bodo danes in jutri za svetovni pokal tekmovale v Ljubnem ob Savinji. V konkurenci 42 tekmovalk bo osem Slovenk: Špela Rogelj, Maja Vtič, Eva Logar, Anja Tepeš, Katja Požun, Urša Bogataj, Barbara Klinec in Manja Pograjc. jo