Ob incidentu ste bili ves čas prisotni. Kako ste ga doživeli?

Žal ali na srečo sem bil ves čas prisoten. Lahko bi prišlo do česa hujšega kot do prask, kar obžalujem. Stopil sem vmes med Mitjo Kunca in Andreo Massija, ker je kazalo, da bo prišlo do hujšega fizičnega obračuna. Ko je Mitja odšel, sem stopil do Andree Massija in mu skušal vse skupaj obrazložiti, a sem bil z njegovih ust deležen najhujših žalitev. Ne bi jih ponavljal. Ko se iz njega usujejo obsodbe, ga je nemogoče ustaviti. To se ni zgodilo prvič. Žal mi je, da se moramo o teh stvareh pogovarjati med prvo in drugo veleslalomsko progo za svetovno prvenstvo, ko je obetaven in mlad tekmovalec Žan Kranjec dosegel lepo uvrstitev (mladi slovenski up je zasedel 22. mesto, junak svetovnega prvenstva Ted Ligety pa že svoj tretji naslov v Schladmingu – op. p.). To ni okolje, v katerem si želimo vzgajati mlade tekmovalce. Spet bo veliko negativnih mnenj. Glede na to, da sem pred tem poslušal, kaj je povedal Mitja, pa lahko njegovi zgodbi le pritrdim. Žal mi je, da je do tega dogodka prišlo ravno na svetovnem prvenstvu. Menim, da bi morali biti vsi toliko moški, da bi se znali pogovoriti drugje. Ampak očitno se nekaterih stvari z nekaterimi ljudmi ne da dogovoriti.

Če se vse skupaj ni zgodilo prvič, navedite še druge primere nesoglasij.

Nekajkrat med sezono smo morali globoko požreti slino in v žepu stisniti kakšno pest. Ter ne reagirati, ko smo bili deležni raznih neprimernih izjav in očitkov. To, da mi Massi očita nesposobnost, je njegovo mnenje. Če pa način, kako mi to sporoča, preseže mejo dobrega okusa in ni osnovnih oblik komuniciranja, gre vse skupaj čez rob. Velikokrat ima Andrea Massi tudi pripombe nad organizatorji tekem svetovnega pokala, namestitvijo in tako naprej. Svoje nestrinjanje izraža na neprimeren način tudi drugim. Od Atleja Skardaala, vodje ženskega dela svetovnega pokala, in še višjih organov Mednarodne smučarske zveze sem že večkrat dobil priporočilo, naj se z Andrejo Massijem pogovorimo ter dogovorimo za normalno obliko komunikacije. Takšni izpadi mečejo slabo luč na vso slovensko reprezentanco.

Kakšne sankcije lahko pričakujemo?

Smo v hecnem položaju. Andrea Massi nima z nami podpisane nobene pogodbe. Je pogodbeno vezan na ekipo Tine Maze. Pogodba, ki jo ima Tina Maze s smučarsko zvezo, pa je le pogodba med njo in SZS. Mi praktično ne moremo Andree Massija sankcionirati, niti nanj vplivati. Ne vem, ali se tega zaveda in to izkorišča. Ne bi se rad vračal nazaj, kar se je dogajalo lani med bivšim predsednikom smučarske zveze, gospodom Tomažem Lovšetom, in ekipo Tine Maze, da bi si začeli kazati mobilna sporočila. Verjemite mi, da imam tudi sam obširno zalogo sporočil SMS z njegove strani.

Kako bo potekala komunikacija naprej?

Ne predstavljam si je najbolje. Po tistem, kar mi je rekel iz oči v oči v Schladmingu, ne verjamem, da bom še sposoben z njim komunicirati. Bomo razmislili, se z vodstvom zveze tudi pogovorili. Vemo, kaj pomeni Tina Maze za slovensko smučanje. Ne smemo pa pozabiti, da je tudi Smučarska zveza Slovenije enakovreden partner pri Tininih uspehih. Tina Maze je lepo obdobje kariere delala in delovala ter se razvijala v okviru smučarske zveze. Ne smemo dovoliti, da bi takšni incidenti načeli sistem delovanja zveze.