Ptujsko podjetje Intera v Zlati niti sodeluje že tretje leto zapored in se že tretjič uvršča tudi med finaliste v kategoriji malih podjetij. Glede na predvidene razmere na trgu je že pred zaostritvijo izpeljalo reorganizacijo in oblikovalo nove dolgoročne smernice. »Med njimi sta širitev na tuje trge, ki je zdaj v polnem teku, in specializacija na področju rešitev za CRM in vodenje projektov Intrix,« je o podjetju povedal direktor podjetja Peter Ladič in dodal, da so veliko naredili tudi glede sprotnega merjenja rezultatov na vseh področjih, kar jim daje odlično podlago za odločanje in pravočasno ukrepanje.

Ekipa podjetja Intera ceni jasne cilje in odprt pogovor. »Pomembno je, da lahko vsak med nami prispeva k skupnim ciljem in da je njegov prispevek cenjen. Zelo pomembna sta tudi širitev znanja znotraj podjetja in spodbujanje iskanja novih idej, novih rešitev. Med ključnimi vrednotami pa je tudi skrb za naše naročnike, saj smo prepričani, da lahko samo z dobrimi in odkritimi odnosi zagotovimo dolgoročno in stabilno rast,« o elementih, ki povezujejo zaposlene in krojijo uspeh podjetja, pravi Ladič.

V Interi imajo jasno opredeljene cilje, poti do njih pa so zelo odprte. »Vedno iščemo nove rešitve, ki nam koristijo na vseh področjih, in imamo jasno določene odgovornosti. Zelo skrbimo tudi za visoko stopnjo motivacije in osebni razvoj vsakega posameznika. Na drugi strani pa ogromno energije in časa vlagamo v naše naročnike in njihov pozitiven odziv, zato je zelo pomembna nagrada za dobro opravljeno delo,« je povedal Ladič. Neprestano izobraževanje, spremljanje svetovnih trendov, konkurence in redne izboljšave spletne rešitve Intrix so nujne za konstantno rast podjetja. »Vsakodnevni razvoj redno spremljamo z različnimi kazalniki, ki nas pravočasno opozorijo na ozka grla,« pravi Ladič in dodaja, da so lani tako dosegli načrtovano rast prihodkov od prodaje. Po pričakovanjih je potekala tudi širitev na tuje trge, kjer letos pričakujejo najmanj 300-odstotno rast, skupno pa povečanje prihodkov za vsaj 30 odstotkov in širitev ekipe za tri nove sodelavce.

Skoraj celotno ekipo Intere sestavljajo mladi, ki so pred tem prišli v podjetje na prakso ali počitniško delo. »V tem času so se izkazali kot odlični ljudje in postali vrhunski strokovnjaki. Logično je torej, da si želimo dolgoročnega sodelovanja,« je mlade kadre pohvalil Ladič, ki ima dobre izkušnje z zaposlovanjem te sicer najbolj ranljive skupine iskalcev zaposlitve. Mladim, ki iščejo prvo zaposlitev, svetuje, naj imajo v življenju jasno določene cilje, se zavedajo svojega znanja, a vseeno upoštevajo tudi, da se je treba v življenju nenehno prilagajati in učiti. »Formalna izobrazba ni dovolj za zaposlitev, zaposlovalci iščemo predvsem željo in energijo, ki jo nova oseba lahko prinese. Energija, želja in vrednote morajo biti v skladu z vrednotami podjetja, vsega drugega pa se da naučiti,« poudarja Peter Ladič, direktor podjetja Intera.