Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Marseille - Valenciennes
0
Marseille se je v zadnjih tednih po nekaj spodrsljajih oddaljil od boja za prvaka, saj za vodilnim PSG zaostaja za osem točk.. Moštvo pestijo številne poškodbe, za povrh pa danes igrajo proti sila neugodnemu nasprotniku. Valenciennes je nazadnje Marseille na domačem igrišču premagal s kar 4:1, poraza proti francoskemu velikanu pa ne pozna že vse od februarja 2010.


Nogomet - Nemčija - 1. liga

Borussia (D) - Eintracht (F)
1

Nemške prvake po napornem gostovanju v ligi prvakov proti Šahtjarju čaka še zahtevna tekma proti letos izvrstnemu Eintrachtu. Slednji je v prvenstvu na četrtem mestu, a v gosteh ne blesti, saj je pet od šestih porazov v letošnji sezoni doživel prav na gostovanjih.

Nogomet - Španija - 1.liga

Getafe - Celta Vigo
1
Getafe ima za sabo zelo solidno sezono, saj zaseda zanj izvrstno 12. mesto. Madridsko moštvo je bilo, tudi ko mu v preteklosti ni šlo najbolje, na domačem terenu vselej zelo neugoden tekmec. Celta trenutno ni v formi in se bori za obstanek, zato bi bila že osvojena točka velik uspeh.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Košarka - Mednarodni - ABA liga Split - Krka
2
Slovenske prvake bo v vlogi glavega trenerja danes prvič vodil Gašper Potočnik, ki je zaradi slabih rezultatov zamenjal Aleksandra Sekulića. Kljub temu se Novomeščanom v Splitu ponuja lepa priložnost za zmago, saj imajo v dalmatinskem klubu kopico težav s poškodovanimi košarkarji. Domači strateg Mladen Erjavec tako med drugim ne bo mogel računati na Nikolo Vujčića, Tonija Marinella, Domagoja Vukovića, Tonija Katića in Filipa Krušlina.

Rokomet - Mednarodni - Liga prvakov

Celje PL - HCM Constanta
1

Na prvi tekmi so se z 22:17 zmage veselili rokometaši Constante, tokrat pa so v vlogi favorita Celjani, ki v zadnjem času igrajo zelo dobro. Na zadnjih petih tekma so slavili štirikrat, ob pomoči domačih navijačev pa tudi proti Romunom uspeh ne bi smel izostati.