Na 31. mestu je končal Klemen Kosi (+9,11), preostala Slovenca, Janez Jazbec in Mišel Žerak, pa sta odstopila že na prvi progi.

Osemindvajsetletni Ligety je prvi alpski smučar po Jeanu Claudu Killyju leta 1968, ki je osvojil tri zlate medalje na enem SP; Francoz je v Grenoblu štirikrat stopil na najvišjo zmagovalno stopničko. Tri ali več medalj so doslej osvojili še Avstrijec Toni Sailer (štiri leta 1956, tri leta 1958), Francoz Emile Allais (tri leta 1937) in Norvežan Stein Eriksen (tri leta 1954). Američan bi lahko zbirko povečal v nedeljo, ko ima priložnost za zlato v slalomu.

Ligety je prepričljivo vodil že po prvi vožnji, Norvežan Aksel Lund Svindal je zaostajal sekundo in tri desetinke, Hirscher na tretjem mestu pa še stotinko več. Američan si je tako pot do tretje zmage na prvenstvu tlakoval že v prvi vožnji, ko je z agresivnim smučanjem na novih veleslalomskih smučeh, ki mu očitno zelo ležijo, dotolkel konkurenco. Po presenetljivem superveleslalomskem slavju je prikazal izjemne slalomske veščine za kombinacijsko zlato. S tem je v ameriški reprezentanci več kot uspešno nadomestil poškodovano zvezdnico Lindsey Vonn. ZDA so sedaj na čelu reprezentanc po številu in žlahtnosti odličij pred Francijo. Zlata in dve srebrni odličji Tine Maze zadostujejo, da je Slovenija ostala na tretjem mestu pred gostiteljico Avstrijo, ki ima po eno zlato in srebrno ter tri bronaste medalje.

"Sem popolnoma iz sebe. To je enostavno neverjetno. Izjemen podvig mi je uspel. Moja prva vožnja je bila dokaj dobra. Smučal sem najbolj čisto, kar sem lahko na tako težki progi. Obenem si nisem privoščil nobenega norega tveganja, čeprav sem bil blizu meje možnega. Tudi na drugi progi je bilo tako, čeprav je bilo še težje kot prvič. Presrečen sem bil, ko sem v cilju zagledal najprej zeleno barvo ob času ter številko ena za zmago," je dejal Ligety, ki je dobil tri od štirih veleslalomov za svetovni pokal v tej sezoni. Brez medalje pa je ostal smukaški kralj tega SP Svindal, ki je bron, bil bi njegov drugi po superveleslalomu v Schladmingu, na četrtem mestu zgrešil vsega za štiri stotinke.

Kranjec je bil po prvem nastopu 23., 37. pa Kosi. "Zelo sem zadovoljen s svojim nastopom, čeprav so bile v vožnjah še napake in sem imel še veliko rezerv. Proga je bila zelo težka in je bilo zelo težko stoodstotno napadati. Tudi pogoji so se na drugi progi nekoliko poslabšali, motila je že slaba vidljivost, podlaga je bila zelo trda, napake so se dogajale, tudi velikim tekmovalcem, mislim, da mi je uspela dokaj solidna vožnja, tako da sem zadovoljen. Začetek sezone zame ni bil najbolj uspešen, imel sem nekaj smole s smučmi, v zadnjem času pa je forma veliko boljša tudi z rezultati v evropskem pokalu sem zadovoljen. Čaka me mladinsko svetovno prvenstvo v Kanadi, evropski pokal, želim si nastopiti na svetovnem pokalu v Kranjski Gori. Tekem je še dovolj, naprej v sezono grem samozavestno, opogumljen z uspešnim debijem v Schladmingu. Upam, da bom nadaljeval z dobrimi rezultati," je po prvem posamičnem nastopu na SP dejal Kranjec, ki je na tem SP tekmoval že na ekipni tekmi.

V soboto bodo na SP smučarke nastopile še v slalomu, v tej disciplini pa bodo v nedeljo prvenstvo sklenili smučarji.