Vrhunski umetnik in vsestranski raziskovalec Leonardo da Vinci velja za genialno osebnost, ki še danes zbuja veliko zanimanja. Na Gospodarskem razstavišču si tako z razstavo želijo počastiti enega najbolj občudovanih in dinamičnih umov vseh časov.

Potujoča razstava, ki jo je pripravila skupina Grande Exhibitions v sodelovanju z italijanskim muzejem Il Genio di Leonardo da Vinci ter Pascalom Cotto iz Lumiere Technology iz Francije, predstavlja Da Vincija kot izumitelja, slikarja, znanstvenika, anatoma, inženirja, arhitekta, kiparja in misleca.

Na razstavi bosta med drugim na ogled posebna predstavitev Da Vincijeve Mone Lize ter faksimile Leonardovih kodeksov. Predstavljene bodo tudi interaktivne naprave v naravni velikosti, ki so jih po predlogah v Leonardovih kodeksih izdelali italijanski obrtniki. Med drugim gre za zamisli o avtomobilu, helikopterju, jadralnem letalu in potapljaški obleki. Prikazana bosta tudi dokumentarna filma o Da Vincijevem življenju in delu.

Razstava, ki bo na ogled do 12. maja, bo vključevala tudi spremljevalne dogodke, kot so delavnice, strokovna vodstva ter seminarji.