Da bo šla po nekoliko slabši prvi predstavi v drugem poskusu na vse ali nič, torej odločno in agresivno, je bilo opazno že po nekaj vratcih. Med obema vožnjama se je videla razlika v tem, da je na prvi progi nekoliko zamujala na vhodih v zavoje, zaradi česar ni imela najboljšega ritma. V alpskem smučanju to ni nič nenavadnega. Razumljivo je, da je nemogoče vedno izpeljati vse perfektno, sploh na takšnem terenu, kot je v Schladmingu. To strmino zelo dobro poznam in zagotovo je bilo kar nekaj deklet presenečenih nad strmimi in ledenimi pogoji, kakršnih so bolj vajeni tekmovalci kot tekmovalke.

Razmere je v celoti najbolje izkoristila zmagovalka Tessa Worley, ki je uprizorila izjemne naklone, kar na ledenih progah prinese uspeh. Ne moremo reči, da je Tina izgubila zlato. Zavoljo vrhunskega spodnjega dela v drugi vožnji je osvojila srebrno odličje, kar je izjemen uspeh, saj je to že njena tretja kolajna na tem svetovnem prvenstvu. Gre za spoštovanja vreden dosežek, ki bo težko ponovljiv. Moramo vedeti, da se Tina spopada z neverjetnim pritiskom, saj od nje vsi pričakujejo zmage. Navsezadnje ima tudi v sebi tako visoke ambicije, kar pomeni, da bo tudi na jutrišnjem slalomu ena največjih favoritinj za kolajno, bo pa pri napadu na odličje odločala vrsta dejavnikov.

Slovenija v Schladmingu žanje uspehe predvsem zaradi Tininih vrhunskih predstav, ne smemo pa prezreti drugih reprezentantov. Svoje naloge so zelo kakovostno opravili Ilka Štuhec v superveleslalomu, Andrej Šporn v smuku in včeraj še Ana Drev v veleslalomu. Škoda napake Šporna pred ciljem, saj je bila v igri celo kolajna, a s tem je v športu pač treba živeti. Drevove še nikdar nisem videl tako suverene kot včeraj. Tehnično je bila njena vožnja izvrstna, veseli pa izjava, da bi lahko še kaj dodala.